11.Sınıf LYS-YGS Çalışmak

25930

Megapat
Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, benim yaşımda olan ya da benden büyük abilerimin bu konudaki tecrübeleri nelerdir. Her şeyi 12.sınıfa bırakırsam işlerin karman çorman olacağı belli. Bende bu yüzden şimdiden başlamak istiyorum. Başarılı olmak için bol bol soru çözmeliyim ama hangi dersten ne kadar, ne zaman, nasıl gibi sorular var aklımda. Bu arada sayısal bölümde okuyorum.

Bence Şimdiden başla. Ygs 'ye . Birde Hangi meslek istiyorsun ?

11. sınıf konularını çok iyi bir şekilde çalışırsan yeterli olacaktır. 11. sınıf LYS'nin yaklaşık %40'ını oluşturuyor. LYS'nin %50'sini de 12. sınıfta öğreneceğine göre (zaten YGS kolay) bu en iyi seçim gibi gözüküyor.

Eğer illaki çalışmak istiyorsan YGS Matematik'ten başlayabilirsin.

Bana kalırsa yapabileceğin en sağlıklı çalışma hem 11. sınıf konularını öğrenmek, geri kalan vakitlerde de YGS konularına çalışmandır. Zaten birçok dersin temelini öğreniyorsun ortaokulda ve 9. sınıfta. Bunları tekrar edip soru çözmelisin. 11. sınıfta sadece YGS odaklı gidersen 11. sınıf konularını iyi halledemezsin. Yukarıda arkadaşın dediği gibi de 11. sınıf LYS sınavının önemli bir kısmını içeriyor. YGS yi 11. sınıfta öğrenir de 11. sınıf konularını halletmezsen bu sefer YGS yi halledip LYS yi halletmemiş olursun ki bu çok kötü olur ve sana çok vakit kaybettirir. Büyük ihtimalle yazı 11. sınıf konularını tekrarlamakla geçirirsin. Yani hem YGS konularından başla, hem de kendi sınıfının konularına çalış. Önceliğin 11. sınıf konuları olsun ama çok iyi öğren. Geri kalan zamanlarda 9. sınıf konularından ileriye doğru çalışırsın. Hocalarınız da zaten büyük ihtimalle 11 siniz diye hafif davranıyorlardır. 12 olunca zaten çok üstünüzde durmazlar.

Lise 11.sınıfım.. Bu seneki matematik fizik ve kimyanın müfredatları değişti.Sınava 1 yıl kaldığı ve okuldaki öğretmenlerin de yeterli gelmediğini düşündüğüm için ufaktan bir sınav kaygısı üzerimde yok değil.Ve okul sınavları da 1 hafta sonra başlıyor.Hem Okul derslerimi aksatmadan devam etmem gerektiğinin ve bunun yanında da ekstra olarak YGS konulara başlanması gerektiği ve bu yolla da 9 ve 10.sınıfları tekrar edilmesinin başarı isteyen biri için kaçınılmaz zorunluklar olduğu kanısındayım.BU HUSUSTA BAZI SORULARIM OLACAK:
11.sınıfın kimyası tamamen lys konularından oluşuyor ve bugüne kadar gördüğümüz kimyayla zerre alakası yok, aşırı zor.Bunun için hangi kitabı önerirsiniz?Gidip esen, karekök, palme , fem vs.... 11.sınıf kitabı mı almalıyım yoksa lys kitabı mı almalıyım?Bende fem simetri lys kimya var.Yeterli olur mu?Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.
11.SINIF FİZİK İÇİN müfredatta FAZLA bir değişim yok.Konuların çoğu bildiğim kadarıyla lys konusu .Yanlışım varsa düzeltin.Bu ders için hangi kitapları tavsiye edersiniz?11.sınıf kitabı mı alayım.ygs lys kitabı mı alayım?
11.Sınıf Matematik konuları da ağırlıkllı olarak lys konuları... Hangi kaynak kitabı alayım?Ne önerirsiniz?

Derslerin konularını YGS ve LYS diyerek ayırma bence. Bu sana ilerde zorluk çıkartır. Fizik için altyapın varsa LYS kitaplarından alabilirsin. Tabi konu anlatım kitabın yoksa ilk önce ondan al sonra da soru bankası alırsın. Eğer fizik altyapın yoksa 11. sınıf fizik kitabı al zira bu seneki konular mekanik konuları en önemli konular. Ama bu konuları basınç ve kaldırma kuvvetinde zaten gördünüz. 11. sınıfın mekanik kısmı çok önemlidir. YGS veya LYS diye sınırlandırmana gerek yok. Her iki sınavda da lazım olan şeyler. Vektörler, tork, basit makineler, iş-güç-enerji- dönme- doğrusal ve harmonik hareket önemlidir bu açıdan. Diğer dersler için bir şey diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…