11. sınıf Meslek Lisesinden Açık Liseye Geçilir mi?

keremaltin16

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba ben 11. sınıftayım. Makine alanı meslek lisesi okuyorum. 2. dönemde AÖL'ye geçmeyi çok istiyorum. Derslerim zayıf, okul ortamı ve sınıfım çok kötü. Okula gitmekten illallah geldi yani. Hocaların anlattıklarından bir şey anlamıyorum. Üniversite hedefim yok. İş hayatına giriş yapacağım için artık okulu istemiyorum. Liseden sonra okumayacağım için açık liseye geçmek mantıklı mıdır?

Bence bu çok önemli bir karar bende mtal mezunuyum ve bir aralar açığa geçmeyi düşünüyordum ama mezun olmanın verdiği avantajlar ve dezavantajlar var. Okumayacağını söylüyorsun bu durumda mezun olduğunda birçok hakdan mahrum kalacaksın ama bu haklar tamamen teşvik amaçlı yani ÖSYM bize ek puan veriyor 2 yıılık bölümlerde ya da 4 yıllıklarda mtoklarda öncelik sağlıyor gibi gibi. Fakat üniversite hedefin yoksa açığa geçebilirsin tabii ki ben geçmediğim için tam bilemiyorum nasıl bir mecra ama yine de mezun olman bence daha hayırlı olacaktır. En azından iş yeri açma ustalık usta öğreticilik isg eğitimlerini almış ve sertifikalatmış olacaksın hem de ücretsiz ve zahmetsiz dış piyasada bunlar pahalı fiyatlara satılıyor. Yine de seçim senin mezun olduğunda edineceğin haklar hakkında sorun olursa sorabilirsin.

Üstteki arkadaşın dediği gibi M.T.O.K imkanı değerlendirilebilir de gördüğüm kadarıyla üniversite amacın yok. İş yeri açma belgesini mesleki açık öğretim lisesinde de veriyor olmaları lazım. Mesleki açık öğretime geçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı