11. sınıf öğrencisi YKS'ye nasıl hazırlanmalı?

Mithril3

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 11. sınıfa geçiyorum ve hedefim ODTÜ makine mühendisliği. Açıkça belirteyim 9 10'da bayağı tembelledim, 10. sınıfın yazında da (yani şu an) ağustosa kadar yattım. Ağustos'ta da ufak ufak TYT kimya ve matetmatikte ilerledim. Adana'nın en iyi 3 lisesinden birinde okuyorum. Zamanın da LGS de 480puan yapmıştım, yani düzenli çalışma ile hayalimi gerceklestirebilecegime inanıyorum. Deneyimli abilerimden ablalarımdan tüyolar istiyorum. (TYT 2025'in sadece Türkçe kısmına bakabildim, 32.5 net yaptım)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Öncelikle bu dönemde çok ağır şekilde çalışma. Yavaş yavaş çalışma temposu oturt kendine. Zaten bir aya okullar açılacak okulda da ders görmeye başlayacaksın. Çok ders yoğunluğu seni bıktırabilir. Bakabildiğin ölçüde kendi derslerine ek olarak sınav konularına bak. Mesela TYT Türkçe'ye bakıp yapmışsın kendince bir şeyler. Biraz daha yükseltmeye çalış net sayını. Bunun yanında okulda da puanını yüksek tut. Yerleşirken çok fark ettiriyor.

Çok yoğun çalışmamak senin hayrına olur çünkü daha 12.sınıf da var önünde. Kendini derslerden bıktırmayacak şekilde ayarlayıp ilerlemen lazım. Matematik konularına yavaş yavaş başlayabilirsin. Günde 1000 değil de 150-200 soru çözersin kendini sıkıştırmamış olursun daha 11.sınıftan.

Selamlar. Öncelikle bu dönemde çok ağır şekilde çalışma. Yavaş yavaş çalışma temposu oturt kendine. Zaten bir aya okullar açılacak okulda da ders görmeye başlayacaksın. Çok ders yoğunluğu seni bıktırabilir. Bakabildiğin ölçüde kendi derslerine ek olarak sınav konularına bak. Mesela TYT Türkçeye bakıp yapmışsın kendince bir şeyler. Biraz daha yükseltmeye çalış net sayını. Bunun yanında okulda da puanını yüksek tut. Yerleşirken çok fark ettiriyor.

Çok yoğun çalışmamak senin hayrına olur çünkü daha 12.sınıf da var önünde. Kendini derslerden bıktırmayacak şekilde ayarlayıp ilerlemen lazım. Matematik konularına yavaş yavaş başlayabilirsin. Günde 1000 değil de 150-200 soru çözersin kendini sıkıştırmamış olursun daha 11.sınıftan.

Peki hangi kaynaklardan çalışmamı tavsiye edersin? TYT matetmatik için 3D yayınları TYT çalışma defteri ve Bilgi Sarmal'ı var. Kimyayı da ÜçDörtBeş ten yapıyorum. Fizikten, Biyolojiden, paragraftan ne tavsiye edersin?

Peki hangi kaynaklardan çalışmamı tavsiye edersin? TYT matetmatik için 3D yayınları TYT çalışma defteri ve Bilgi Sarmal'ı var. Kimyayı da ÜçDörtBeş ten yapıyorum. Fizikten, Biyolojiden, paragraftan ne tavsiye edersin?
Sınava uygun soran, çıkmış sorulara benzer soran kaynakları kullanabilirsin. Direkt olarak her dersten çıkmış soru kitapları da alabilirsin o baya işini görür. Onun haricinde Genel olarak senin yazdığın kaynakların diğer derslerini alabilirsin. Çok kalitesiz, bilinmeyen yayınlar almasan yeterli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı