11. sınıf olan biri YKS çalışmak için geç mi kalmıştır?

Üni son sınıf öğrencisi olarak ingilizce bölüm okumayacaksan önce istediğin bölüme girmek için uğraş. Ünide dil kursları veya kendi çabalarınla dilini geliştirmek daha keyifli olacaktır. İlgin varsa excel, ai okuryazarlığı gibi kurslarla da takviye yaparak daha donanımlı duruma gelebilirsin. Öncelikli hedefin ünide istediğin yeri yakalamak olsun.

Yaz tatilinde günde yaklaşık 2-3 saatim olur bu sürede ders çalışmam yeterli olur mu?(Olabildiğince verimli çalışmaya özen gösteririm)

İlk yılımda 12. Sınıfta yarım yamalak çalışarak 30k yapmıştım, 12. sınıfa kadar olimpiyatçı olduğu için hiçbir derse girmeyip son yıl YKS odaklanarak ilk 100 yapmış arkadaşım var. Yani gayet yeterli vaktiniz.

Yaz tatilinde günde yaklaşık 2-3 saatim olur bu sürede ders çalışmam yeterli olur mu?(Olabildiğince verimli çalışmaya özen gösteririm)
Her dersin ana konu başlıklarını belirleyerek her gün temel düzeyde konu çalışarak ilerleyebilirsin. Saatlerce vaktini de almak yerine her konuya hakim olmaya başlarsın. 12. sınıf başladığında ise temponu artırıp sık sık denemelerle kendini test edip eksiklerine yoğunlaşarak ilerleyebilirsin. Forumda farklı fikirleri-önerileri olanları da değerlendir.

Tavsiyeniz gayet mantıklı duruyor. Bende bu şekilde konudan konuya çalışarak ilerlemeyi düşünüyordum. Eğer başka tavsiyede bulunan olursa onun tavsiyesine de bakarım teşekkürler

Yaza 2 ay var bu süreci de değerlendir.
Evet ders çalışmaya başladım şimdiden bu zamanı da olabildiğince değerlendiriyorum teşekkürler

Tamamdır teşekkürler

Kişisine göre değişir. Hiç temelin yoksa geç kaldın, çoğu konuyu zamanında çalışıp unuttuysan hatırlayıp üstüne eklemek için 1 yıl yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…