Bir yandan İngilizce öğrenme isteği, ama diğer yandan da diğer derslerdeki tonlarca konular aklıma geldikçe çelişkide kalıyordum. Ama sanırım öncelikle istediğim bölümü kazanmam lazım, ondan sonra İngilizce vb. şeylerle ilgilenirim.
Üni son sınıf öğrencisi olarak ingilizce bölüm okumayacaksan önce istediğin bölüme girmek için uğraş. Ünide dil kursları veya kendi çabalarınla dilini geliştirmek daha keyifli olacaktır. İlgin varsa excel, ai okuryazarlığı gibi kurslarla da takviye yaparak daha donanımlı duruma gelebilirsin. Öncelikli hedefin ünide istediğin yeri yakalamak olsun.
Ne hevesini kıracağım ne gereksiz rahatlık basacağım. Yazın dersle alakadar olmamak sana - yansır. Ancak 12. sınıfta sürekli ders tekrarı, denemeler ve asıl önemli olan sonuçlarını analiz edip eksiklerini gidermek için çaba harcarsan düzgün bir sıralama yapabilirsin. Zaten iyi olduğun konularda daha çok soru çözmek senin sadece vaktini harcar. Tekrardan takıldığını sorabilirsin daha detaylı yanıtlarım.
İlk yılımda 12. Sınıfta yarım yamalak çalışarak 30k yapmıştım, 12. sınıfa kadar olimpiyatçı olduğu için hiçbir derse girmeyip son yıl YKS odaklanarak ilk 100 yapmış arkadaşım var. Yani gayet yeterli vaktiniz.
Her dersin ana konu başlıklarını belirleyerek her gün temel düzeyde konu çalışarak ilerleyebilirsin. Saatlerce vaktini de almak yerine her konuya hakim olmaya başlarsın. 12. sınıf başladığında ise temponu artırıp sık sık denemelerle kendini test edip eksiklerine yoğunlaşarak ilerleyebilirsin. Forumda farklı fikirleri-önerileri olanları da değerlendir.
Her dersin ana konu başlıklarını belirleyerek her gün temel düzeyde konu çalışarak ilerleyebilirsin. Saatlerce vaktini de almak yerine her konuya hakim olmaya başlarsın. 12. sınıf başladığında ise temponu artırıp sık sık denemelerle kendini test edip eksiklerine yoğunlaşarak ilerleyebilirsin. Forumda farklı fikirleri-önerileri olanları da değerlendir.
Tavsiyeniz gayet mantıklı duruyor. Bende bu şekilde konudan konuya çalışarak ilerlemeyi düşünüyordum. Eğer başka tavsiyede bulunan olursa onun tavsiyesine de bakarım teşekkürler
İlk yılımda 12. Sınıfta yarım yamalak çalışarak 30k yapmıştım, 12. sınıfa kadar olimpiyatçı olduğu için hiçbir derse girmeyip son yıl YKS odaklanarak ilk 100 yapmış arkadaşım var. Yani gayet yeterli vaktiniz.