11. sınıf sayısal öğrencisi için ders çalışma programı önerisi

dexterrr00

Hectopat
İyi akşamlar. Arkadaşlar bu yıl 11. sınıfa geçtim. Pek düzenli olarak ders çalışamıyorum. Sayısal öğrencisiyim. Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde pek sorun yaşamıyorum. Ama matematiğin yeni nesil olan soruları biraz kafa karıştırıcı. Bana tavsiye edebileceğiniz ders çalışma programı var mı? Bir de denemedeki netlerimi arttıracak orta-zor seviye kaynak tavsiyesi edebilir misiniz?
(TYT denemelerindeki toplam netlerim 45-50 civarında)

Günlük tekrar ve düzenli soru çözümü. Minimum 10 paragraf ve 10 problem. Hafta sonları birkaç saat TYT eksiklerini gider. 2 haftada bir deneme çöz yeter. Hafta içi günlük 2 saat, hafta sonu da günlük 3-4 saat çalışman yeterlidir bence. Kitap okuma kısmına değinmiyorum zaten. Yeni nesilde zorlanıyorsan zor kaynakla başlama derim. Orta düzey bir şeyler daha iyi olur. Ama zor kaynak olarak, Orijinal, Acil ve Çap yayınlarını önerebilirim. Çap'ı bizzat görmedim fakat diğer ikisi gerçekten uğraştırıcıydı. TYT'den 45-50 demişsin. Tabi, şu an için bu sonuçlar bir şey belirlemez fakat bana kalırsa bu netler ile zor kaynaklardan başlamak uygun olmaz. Basitten zora adım adım git derim. TYT eksiklerini giderdikçe netlerin de artacaktır zaten.

İyi akşamlar. Arkadaşlar bu yıl 11. sınıfa geçtim. Pek düzenli olarak ders çalışamıyorum. Sayısal öğrencisiyim. Fizik, kimya ve biyoloji derslerinde pek sorun yaşamıyorum. Ama matematiğin yeni nesil olan soruları biraz kafa karıştırıcı. Bana tavsiye edebileceğiniz ders çalışma programı var mı? Bir de denemedeki netlerimi arttıracak orta-zor seviye kaynak tavsiyesi edebilir misiniz?

Hedefini yüksek tut ve matematiğe olabildiğince ağırlık ver. Zaten o program %100 uygulanabilseydi herkes çok iyi netler yapardı illaki işin çıkıyor ve o gün daha az çalışabiliyorsun. Önerim günde 3-4 saat çalışmak.

Günlük tekrar ve düzenli soru çözümü. Minimum 10 paragraf ve 10 problem. Hafta sonları birkaç saat TYT eksiklerini gider. 2 haftada bir deneme çöz yeter. Hafta içi günlük 2 saat, hafta sonu da günlük 3-4 saat çalışman yeterlidir bence. Kitap okuma kısmına değinmiyorum zaten. Yeni nesilde zorlanıyorsan zor kaynakla başlama derim. Orta düzey bir şeyler daha iyi olur. Ama zor kaynak olarak, orijinal, acil ve çap yayınlarını önerebilirim. Çap'ı bizzat görmedim fakat diğer ikisi gerçekten uğraştırıcıydı. Bir de, şu anki TYT netlerin ne civarda? Meraktan yalnızca.

Türkçe= 25 net.
Sosyal =12-13 net.
Matematik= 10 net.
Fen= 10 net.

Türkçe= 25 net.
Sosyal =12-13 net.
Matematik= 10 net.
Fen= 10 net.
Türkçe rahat artar. Düzenli paragraf çöz ve kitap oku yeter. Sosyali de haftalık tekrarlar ile halledersin. Matematik için geometri çalış ve düzenli problem çöz. Fenin fena değil gibi, onu da düzenli çalışırsan sene sonuna kadar 80 net üstünü görebilirsin.

İyi akşamlar. Arkadaşlar bu yıl 11. sınıfa geçtim. Pek düzenli olarak ders çalışamıyorum. Sayısal öğrencisiyim. Fizik, kimya ve biyoloji derslerinde pek sorun yaşamıyorum. Ama matematiğin yeni nesil olan soruları biraz kafa karıştırıcı. Bana tavsiye edebileceğiniz ders çalışma programı var mı? Bir de denemedeki netlerimi arttıracak orta-zor seviye kaynak tavsiyesi edebilir misiniz?

Rehber hocasına gitmek(not stonks)
Technopat'a sormak(stonks)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı