11. sınıf sayısal öğrencisi için ne önerirsiniz?

157134

Kilopat
Makaleler
3
18 gün sonra 11. sınıf oluyorum. İlk 1000 hedefi için nasıl çalışmam gerektiği konusunda fikir almak istedim. TYT altyapım zayıf ama yapabileceğimi düşünüyorum. Şimdilik aklımda oluşturduğum plan 11. sınıf ve TYT matematiği birlikte götürmek, eğer yetişirse yanına fizik veya Türkçe eklemeyi düşünüyorum. Bu konuda sizin tavsiyeleriniz neler? Dersler konusunda verebileceğiniz herhangi bir taktik var mı? Genelde yazmayı sevmeyen birisiyim. Limit yayınlarının el kitapları gibi kaynaklar almama gerek var mı?

Genel olarak evde çalışamayan birisiyim, okul vb. gibi beraber çalışılan ortamlarda daha verimli çalışabiliyorum. Evde daha verimli çalışabilme adına neler söyleyebilirsiniz?

Ayrıca aklıma sürekli takılan bir konu var. Sayısal öğrencileri genelde sözele bakmazlar, ben de öyle yapacağım. Yazılı zamanı sözel dersler nasıl oluyor, hocalar 9 ve 10. sınıftaki kadar zorluyor mu?

Son olarak, bu konularda tecrübeli olan bildiğiniz kişileri etiketlerseniz memnun olurum.

@Blacksidemre @Camila @333365

Türkçe atlanmaması gereken bir ders. Neredeyse soruların 25%'i sadece Türkçe'den geliyor. ÖSYM'nin hazırladığı sorular gerçekten çok anlam karmaşıklığına sahip. Bunu geçmek için iyi bir kelime haznesine sahip olmak gerekiyor. Birçok kelime oyunu sorularda yapılıyor. İyi bir Türkçe altyapınız yoksa bir kelime yüzünden birkaç soruyu bilseniz bile yapamayabilirsiniz. Düzenli kitap okumak hem sınavda soruları çözme hızınızı arttıracak hem de kelime karmaşıklığından oluşan sorunları çözmenize yardımcı olacaktır(Bu sadece Türkçe için geçerli olmayıp tüm derslerde olumlu katkı sağlar.). Günlük paragraf sorusu çözmek Türkçe'de avantaj sağlar.

Tek bir yayının kaynaklarına odaklanmak yerine birden fazla yayının kaynaklarını satın alın. Öğretmenlerinizden öneriler isteyin. Bu soru çeşitliliğini arttırdığından sınavda çıkan soru tipleri açısından sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Günlük tekrar yapmak akılda kalıcılığı önemli derecede arttırır.

İlk bin sıralamasına girmek neredeyse imkansız gibi bir şey. Bu sıralamaları yapan öğrenciler çok iyi "marka" okullarda 9. sınıftan itibaren ders alıyorlar ve evde çok uzun süreler ders çalışıyorlar. Sizin ömrünüzde bitirdiğiniz kitapları o öğrenciler bir hafta gibi sürelerde bitiriyorlar. Çok büyük bir tempo içerisindeler. Gününüzün çok büyük bir kısmını bu iş için ayırmanız gerekiyor ve alışık değilseniz iyice sizi yorabilir.

11.sınıfta TYT'yi sıkı bir şekilde bitirirsen ve 11.sınıf konularını sıkı bir şekilde bitirirsen 12.sınıfta rahat edersin.

Düzenli bir alışkanlığım yok ama canım istediğinde okuyorum. Bu sene her şeyi düzene sokmayı planlıyorum zaten. Başlarda biraz ne kadar süre ayırabildiğimi görmem lazım, sonra düzene sokacağım. Zaman konusunda sorun yaşamazsam Türkçe çalışmayı düşünüyorum. Paragraf için ise günlük paragraf + problem şeklinde bir plan aklımda var. Ağır gelirse problemi çıkarabilirim.

Yayında zaten tek kaynağa bağımlı kalmayacağım. Her derste en az 2 soru bankası bitirmeyi düşünüyorum. Matematikte bu 3-4'e çıkabilir.

Bence imkansız değil ama gerçekten çok zor. Okulum kötü değil ama tekrardan uzaktan eğitime geçersek orasını bilemem. 9 ve 10'da düzenli çalışan kişiler gerçekten çok avantajlı ama bu demek değil ki biz onlara yetişemeyeceğiz. Her ne kadar önde olsalar da TYT genel anlamda mantığa dayalı bir sınav. Asıl çalışma farkı AYT'de ortaya çıkar diye düşünüyorum. Eğer 11'i sıkı tutarsam ve 11'in yazında da TYT'yi sağlama alırsam yükün büyük bir kısmı hafiflemiş olur benim için. Tek gereken düzenli ve disiplinli bir çalışma. Ben de bu konuda biraz endişeliyim ama okullar açılıp kapanmazsa bu tempoyu yakalayabileceğime inanıyorum. Günümün büyük bölümü değil tamamı artık YKS'ye odaklı olacak. Eğer 11 trenini de kaçırırsam o zaman ilk bin hayal olur. Alışık değilim ama alışırım. Düzenli çalışanların yanı sıra benim gibi olup başarılı olan çok öğrenci de var.

11.sınıfta TYT'yi sıkı bir şekilde bitirirsen ve 11.sınıf konularını sıkı bir şekilde bitirirsen 12.sınıfta rahat edersin.

11. sınıf önceliğim olacak ve çok sıkı tutmayı düşünüyorum ama TYT'yi 11 ile birlikte götüremem. En fazla 2 ders alabilirim yoksa benim için çok yoğun olur. 11'in yazında TYT'yi tamamlamayı düşünüyorum.

Sözeli bırakmanı önermem. En azından paragraf ve yazım kurallarında kendini geliştir.

Forumda dolaşmanı önermem. Bir kere girince konu konu dolaşmadan bırakılmıyor.

11'e tam anlamıyla başladığımda her şeyi kenara atacağım.
Bir de 12. sınıfın ortalarında hayattan bıkmışlık, depresyon girebilir hayatına. Emin ol birkaç haftaya geçiyor, "dobarlan bıragma gendini ". Son olarak istediğin yerler için düzenli çalışırsan iyi dereceler elde edersin. Sakın yapamam mı acaba diye şüphelenme kendinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…