Öncelikle zamanın azalmadı stres yapmazsan önündeki süreci çok iyi değerlendirirsin böyle bir düşünce saçma.
Öncelikle herhangi bir dersle çalışmaya adapte olmayı denemelisin, sayısalcısın bu ders TYT matematik, paragraf ve problemler olabilir. Muhtemelen en büyük sorunun çalışmayı bilmemek olacak ama bunu doğru kişilerden öğrenmeye çabalarsan halledeceksin. Benim tavsiyem en iyi rehberliği oğuz Usta'nın tavsiyelerini dikkate almak ve YouTube kanalından yaz için güzel bir plan çıkarmak olabilir, nasıl çalışacağını ne kadar video izlemen gerektiğini öğrenebilirsin. Benim yaptığım en büyük hatalardan birisi az soru çözmekti, kesinlikle soru çözümü %70, konu/video %30 yapmalısın; bu kişiden kişiye değişecek bir şey değil kesinlikle böyledir bu oyunun kuralı böyle, sorularla cebelleşmelisin ve yanlışını öğrenip tekrar çözmeyi denemelisin. İlk başta temelini oturtmaya çalış. Yazın ortalarına ve sonlarına doğruda TYT fen, Türkçe çalışmalarına başlarsan iyi olur çünkü 12. sınıfta TYT fen bilgilerin sana lazım olacak, aynı zamanda Türkçe içinde dil bilgisi sana kolay net sağlayacak kesinlikle boşlamanı önermem. Ekim-Kasım civarı TYT konularını halledebilecek bol bir zamanın var, istikrarlı sürdürürsen çok zorlanmayacaksın. Soru çözümünü ve tekrarlarını ihmal etme, nasıl tekrar yapacağım dersen bununla ilgilide öneri verebilirim. Son olarak telefon, bilgisayar gibi aletleri çöpe atıp odağını toplamak tamamen senin elinde, bunu beceremeyeceğini düşünüyorsan profesyonel yardım almalısın, bunu yapan arkadaşlarım vardı ve odak seviyesi maksimuma çıkmıştı, çoğu ilaç kullanıyordu tabii.