11.sınıf şu an mezuna kalmayı düşünmeli mi?

mert_taşkın06

Centipat
Daha fazla  
Merhaba yazılım okumak istiyorum. Şu an lise 3'teyim lise 3 bitmek üzere. LGS döneminde notlarım çok iyiydi LGS'de de yüzde 4'lük dilime girdim. Ama lisede hiç ders çalışmadım. Şu ana kadar sınav günleri hariç kitabın kapağını bile açmadım. Sadece yattım desem yeridir. TYT matematiğe birkaç gün önce başladım ama onun dışında ciddi anlamda TYT'm sıfır. 11. sınıf bile sıfır yani bugüne kadar düzgün ders dinlemedim. Size sorum şu: YKS'ye kadar hem 3 seneyi hem 12'yi yetiştirebilir miyim? Geçen gün bir dershaneye baktım gerçekten çok iyi bir dershane bütün hocalarıyla rehber öğretmenleriyle fazlasıyla iyi tabii fiyatı da bayağı bir tuzlu. Mezuna bırakırsam bu dershaneye gitmenin bir anlamı olmayacak. Mezuna bıraksam bile ortalama bir dershaneye gitmemi önerir misiniz?

Şimdiden mezuna kalmayı düşünürsen çalışmazsın.

Mezuna kalmaya sınav sonuçlandıktan sonra karar verilir. Daha sınava bile girmeden "ben mezuna kalacağım" demek saçmalık olur. Çalışabildiğiniz kadar çalışıp sınavda yapabildiğinizi yapın. Olmazsa "mezun"a kalırsınız.

Şuanda bunu düşünmen çok saçma önündeki süreçte bırak 4 seneyi 8 sene bile yetişir.

Ya bilmem kaç gün var şu anda güzel bir programla, istikrarla güzelce çalışan hayatında dersin d sini görmemiş sadece okuma yazmayı bilen biri bile başarabilir ki siz potansiyelli birisiniz yani lgsde yüzde 4 herkes giremiyor.

Temelin varsa son 2-3 ayda bile bir şeyler yapabilirsin. Sakın şimdiden düşünme bunu pişman olursun.

Mezuna bırakma kafasına girersen 12. sınıfın ortasına kadar hiçbir şey yapmayacağını garanti ederim. Hatta mezun senesine kadar bile bir şey yapmaman muhtemel. Bu kadar özgüvensizsen ve yapamayacağını düşünüyorsan git meslek öğren zaten, üniversiteyi nasıl okuyacaksın?

Kendim de 11.sinifim ama hocam sizin kadar karamsar olanini vallahi ilk defa gordum hele bir bismillah 11 bitsin calisip elinizden geleni yapin 1 sene boyunca olmaz ise mezuna kalmayi dusunursunuz fakat daha bu zamandan bunu dusunurseniz basarili olmaniz cok zor. Dershane konusuda size kalmis 3 4 5 all star da guzel diyorlar Doping Hafıza gibi bakabilirsiniz.

Hocam bazen bilerek yazıyorsunuz sanacağım vallahi. 11.Sınıfta mezun kelimesi bile geçmemeli, çoğu kişi 12.sınıfta 0'dan çalışmaya başlıyor, son 5,6 ayda bile sıfırdan bitirenler var. Sen 11 konularını temizle, yavaş yavaş tyt paragraf ve problem rutinini oluştur. Süper dereceler yaparsın emin ol.

Sınava çalışırken hep sınavda mezuna kalma gibi bir hakkımın olmadığını düşünerek çalıştım bu sayede her şeyi zamanında hallettim beyni kandırmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…