11. sınıf yazında 11 ve TYT dengesi nasıl olmalı?

656520

Centipat
Arkadaşlar benim 9 ve 10 boş geçti biraz, 11. sınıfta da okul yüzünden tam verimli çalışamadım. TYT hiç bakmadım, 11 orta şu an en son okulda TYT denemesine girdik, 35-36 netim vardı 20'si matematik.

Yaza gelecek olursak ilk önce 11. sınıf bitirmeyi planlıyorum ardından TYT başlamayı düşünüyorum. TYT'de mat ve Türkçe ve fende 1 veya 2 ders yapmayı düşünüyorum; örnek fizik, kimya gibi sosyal için ise daha zaman olduğunu düşünüyorum, o yüzden bakmayacağım fazla, sosyali denemeler ile ilerletmeyi düşünüyorum 12. sınıfta.

Kafama koyduğum şeyi bitmeyene kadar kalkmam, +10 saat çalışacak psikolojiye sahip olduğumu düşünüyorum. 2 gün sabahladığım zamanlar vardı ders için. Şu an yazın başındayız tüm 11'i 1 ayda bitireceğime inanıyorum, temelim var neredeyse hepsinde sadece biyoloji hariç. 11'i komple bitirmek için ilk olarak YouTube'dan fizik için Özcan Aykın, kimya için Kimya Özel, matematik için Eyüp B, biyoloji için DR. Biyo'nun MEB uyumlu konu anlatımlarını dinlemeyi ve izlemeyi düşünüyorum. Bu videoları izlerken notlar da tutacağım A4 kağıdına ve her dersi ayrı olarak dosyalayacağım ve önümüzdeki 4-4,5 haftaya bu videoları yaymaya düşünüyorum ve buraya kadar planladıktan sonra kafamda bir soru işareti kaldı ve buraya başvurmayı düşündüm. Sizce 11 konularını günü gününe çalışırken kaynak çözeyim mi arkadaşlar? Örnek; Bilgi Sarmal 11 serisi gibi 11. sınıfta, Orijinal 11.sınıf ve 11. sınıf Aydın kimya çözdüm fizik için ise her kaynakta yarım yamalak çözdüm, içim hiç rahat değil sizce çözmeli miyim? Her gün paragraf çözeceğim 20-30 soru gibi, bu alışkanlığımı niye bıraktım bilmiyorum.

Bu seviyeyi geçtiğimde ise TYT için 3D video destekli defterim var ve soru bankam da var. Eyüp hocamdan 40-50 günde bitirmeyi düşünüyorum. Geometri için karekök sıfır var, Kenan Kara geometri sıfır kampında hocanın konu sırasına göre bu kitaptan çözmeyi düşünüyorum yine 40-50 gün. Türkçede ise her gün paragraf çözeceğim için bu seviyeye gelene kadar paragraf netlerim artar ve dil bilgisi için Rüştü hocamın kampı var, onu yapmayı düşünüyorum 5-6 gün sürer. Fen kısmı için ise sırayla kimya, fizik ve biyoloji yapmaya çalışacağım ve yine YouTube'dan yararlanacağım, yukarıda önerdiğim YouTube kanallarından belki kimya için Görkem Şahin izlerim bilmiyorum. Her neyse işte hepsi bu kadar arkadaşlar, sizce yapabilir miyim? Ben kendime inanıyorum içten içe ağladığım da oluyor bilmiyorum kafam çok karışık (meraklı olanlar için alan sayısal, hedef bilgisayar mühendisliği, sıralama 3K istiyorum OBP 85 olacak, başarabileceğime inanıyorum, saygılar <3).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…