11. sınıf yazında TYT çalışılır mı?

IRuusen

Yoctopat
Daha fazla  
Bu sene 11'e geçtim ve kendimi çok kasmadan TYT çalışmak istiyorum. Birkaç kaynak kitap aldım, bazı arkadaşlarım şimdi çalışsam bile bunları unutacağımı söyledi. Çok zorlamadan çalışmak iyi mi yoksa boşlayayım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene 11'e geçtim ve kendimi çok kasmadan TYT çalışmak istiyorum. Birkaç kaynak kitap aldım, bazı arkadaşlarım şimdi çalışsam bile bunları unutacağımı söyledi. Çok zorlamadan çalışmak iyi mi yoksa boşlayayım mı?
Unutursun, 11. Sınıfın derslerini çok iyi yap yeter, 11 in sağlam olsun

Kalan 2 senede çalışmaya devam etmeyeceksen unutursun, ancak şahsi tavsiyem TYT matematik çalış ve pratik yap. YKS yaklaşınca tekrar yaparken çok rahat edersin.

Bence çalışmaktan zarar gelmez.

Unutursun, 11. sınıfın derslerini çok iyi yap yeter, 11'in sağlam olsun.

Bir dershanede dönem boyu deneme paketini alıp (fiyatı pek pahalı değil genelde) denemelere katılırsa müthiş bir şekilde işine yarar öyle unutma gibi bir şey de pek olmaz, yine olsa bile 40-50 net yapacağı yerde 70-80 net ile başlar 12. sınıf yazına, bu yüzden 11. sınıf yazında TYT başlamak gayet mantıklı bir seçenek.

Aynı süreçten geçmiş biri olarak tavsiye vereyim, 12. sınıf yazında TYT çalışmaya başladığında pişman olacaksın keşke geçen sene yatmak yerine en azından bir ders dinleseydim diye, bu yaz yatmak yerine TYT çalışırsan seneye çok daha avantajlı girersin ancak unutmamak için 11. sınıfta dönem boyu bir dershanede denemelere girmen gerekiyor (dershaneden dershaneye değişiyor ancak yıl boyu benim bildiğim pek pahalı olmuyor fiyatları yani en azından dershanelerin abartı fiyatlarını düşünürsek ucuz kalıyorlar) eğer böyle yaparsan emin ol çok işine yarayacak bu yaz TYT çalışman, 11. sınıfta denemeler dışında TYT'nin yüzüne bakmazsın ve 11. sınıfı güzel tutarsın 10-0 önde başlarsın YKS çalışmaya.

Bu arada bu sene başlamazsan kötü yaparsın demiyorum bu senin çabana bağlı olarak değişken bir şey ancak sınava 1 yıl kala 50 yerine 70 netle başlamak daha da kolaylaştırır bu süreci, kısacası yatmak yerine çalışman çok işine yarar.

11'i sağlam tutun ve matematiği TYT 12'ye geçtiğiniz yaz başlarsınız.
şuan pek kasmaya gerek yok o zaman
Bir dershanede dönem boyu deneme paketini alıp (fiyatı pek pahalı değil genelde) denemelere katılırsa müthiş bir şekilde işine yarar öyle unutma gibi bir şey de pek olmaz, yine olsa bile 40-50 net yapacağı yerde 70-80 net ile başlar 12. sınıf yazına, bu yüzden 11. sınıf yazında TYT başlamak gayet mantıklı bir seçenek.
anladım boş vaktim çok ve çalışırsam bir şey de kaybetmem bu yüzden çok kasmadan calisacagim

Şu an pek kasmaya gerek yok o zaman.

Anladım boş vaktim çok ve çalışırsam bir şey de kaybetmem bu yüzden çok kasmadan calisacagim.

En azından TYT matematik ve geometri çalışıp 11. sınıfta işini kolaylaştırabilirsin, bu ikisi 11. sınıf konularında çok önemli ilerlemeni sağlar, sosyal ve fen pek bakmana gerek olduğunu düşünmüyorum kasmak istemiyorsan.

En azından TYT matematik ve geometri çalışıp 11. sınıfta işini kolaylaştırabilirsin, bu ikisi 11. sınıf konularında çok önemli ilerlemeni sağlar, sosyal ve fen pek bakmana gerek olduğunu düşünmüyorum kasmak istemiyorsan.
sosyal ve fenle ilgili kitap almadım bilgi sarmalının denemesini aldım sadece ara sıra onlardan çözerim

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı