11. sınıf YKS'ye nasıl calısmalı?

Piques

Femtopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, bu Eylül'de 11. sınıfa başlıyorum. Gittiğim lise iyi ve köklü bir lise. Soruma gelecek olursak, ben YKS sayısal öğrencisiyim ve üniversite için İTÜ, Boğaziçi vb. gibi yerleri istiyorum ancak temelimin zayıf olduğunu düşünüyorum. OBP olarak bir sıkıntım yok ama 9. sınıfı tamamen unuttum ve 10. sınıfta özellikle fizik-kimya ve geometride eksiklerim var. Şu ana kadar hedefim olmadığı için YKS çalışmak için hem erken olduğunu düşünüyordum hem de çalışma motivasyonum yoktu. Ama şu an çok geç kaldığımı düşünüyorum. 11. sınıfta ne yapmalıyım, dershaneye gitmeli miyim, halihazırda yüzme antrenmanlarım var yüzmeyi bırakmalı mıyım bunların cevabını arıyorum. Benim YKS'ye gireceğim seneden sonra müfredat da değişeceği için mezuna kalma seçeneğim var mı onu da bilmiyorum o yüzden çok fazla stres olmuş durumdayım. Cevaplarınız benim için önemli, kendi YKS yolculuğunuzda kullanıp işe yarayan planlarınızı ve sonuçlarını söylerseniz sevinirim.

Son 2 sene için sınavın şifresi matematikti. Bu yüzden sene içinde TYT ve özellikle AYT matematik adına iyi seviyeye gelmeye bak. Stres olmana gerek yok, önünde 2 sene var. 11. sınıf içinde TYT fen, sosyal ve türkçeyi çalışmanı önermem (Gün içinde zamanın kalmadığını varsayarak). Demem gibi önceliğin matematik ve AYT fen olsun.

11. sınıfı güzelce hallet günlük paragrafıni problemini çöz bu bile çok iyi olur vaktin kalırsa TYT mat da girebilirsin yavaştan.

Son 2 sene için sınavın şifresi matematikti. Bu yüzden sene içinde TYT ve özellikle AYT matematik adına iyi seviyeye gelmeye bak. Stres olmana gerek yok, önünde 2 sene var. 11. sınıf içinde TYT fen, sosyal ve türkçeyi çalışmanı önermem (Gün içinde zamanın kalmadığını varsayarak). Demem gibi önceliğin matematik ve AYT fen olsun.
11. sınıf için dershane gerekli midir? Arkadaşlarımın çoğu gidiyor ama bana biraz gereksiz geliyor, onun yerine evde çalışırsam daha çok verim alabileceğimi düşünüyorum.

Dershaneye ve sana bağlı yararı olanı da gördüm olmayanı da. Bu yaz matematik ve geometri açısından temelini atman gerek yoksa 11 konularında zorlanırsın. TYT biyoloji eksiğin varsa onlara da bakabilirsin biraz sana kalmış. Bana kalırsa yüzmeyi bırakma hobilerin olması gayet güzel ve şu anlık bırakmaya gerek yok.

Cevaplarınız için teşekkürler, kafamda az çok bir yol haritası çizmemde yardımcı oldunuz. Dediklerinizi dikkate alacağım. İyi forumlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı