11. sınıfa geçecek sayısal öğrencisi ne yapmalı?

xYper7

Decapat
Daha fazla  
Seneye 11 olacağım. Öncelikle size detaylı anlatayım ki ona göre bir yol belirleyelim. 9/10 genel makara geçirdim ya uyudum ya kaynattım ama genel olarak toparladım. Hem sözlüler hem sınavlar vs. 3 dönemdir takdirle geçiyorum. Bir konuyu düzgünce bir kere dinleyince kapmamdan kaynaklanıyor. Biraz temelim var; matematik, edebiyat, tarih dinde ve fenin bazı derslerinin bazı konularında iyiyim. Haziran'da okullar kapandıktan sonra şehir dışında olacağım. Temmuz'un ortaları gibi geleceğim. Geldiğimde 9/10'u halletmek veya yarılamak istiyorum. Aynı zamanda hafta içi 5 günün 1-2 gününde babamın dükkanında çalışacağım. Size göre ne yapmalıyım, sizin de tecrübelerinize dayanarak önceliğim neler olmalı? Bu arada fen lisesi öğrencisiyim ve sayısal düşünmekteyim.

Son denemedeki netlerimi yazayım(standart TYT formatında):

Edebiyat: 28 net.
Sosyal bilgiler: 15 net.
Matematik: 17 net.
Fen bilgisi: 7-8 net.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seneye 11 olacağım. Öncelikle size detaylı anlatayım ki ona göre bir yol belirleyelim. 9/10 genel makara geçirdim ya uyudum ya kaynattım ama genel olarak toparladım. Hem sözlüler hem sınavlar vs. 3 dönemdir takdirle geçiyorum. Bir konuyu düzgünce bir kere dinleyince kapmamdan kaynaklanıyor. Biraz temelim var; matematik, edebiyat, tarih dinde ve fenin bazı derslerinin bazı konularında iyiyim. Haziran'da okullar kapandıktan sonra şehir dışında olacağım. Temmuz'un ortaları gibi geleceğim. Geldiğimde 9/10'u halletmek veya yarılamak istiyorum. Aynı zamanda hafta içi 5 günün 1-2 gününde babamın dükkanında çalışacağım. Size göre ne yapmalıyım, sizin de tecrübelerinize dayanarak önceliğim neler olmalı? Bu arada fen lisesi öğrencisiyim ve sayısal düşünmekteyim.

Son denemedeki netlerimi yazayım(standart TYT formatında):

Edebiyat: 28 net.
Sosyal bilgiler: 15 net.
Matematik: 17 net.
Fen bilgisi: 7-8 net.
Kolay daha sonra orta TYT kitapları alıp yazın bitirmelisiniz özellikle de matematik ve kimya biyoloji için. Çözdükçe hatırlarsınız merak etmeyin veya bir video çözümü ya da konu anlatımı izlerseniz hemen hatırlarsınız.
OBP çok önemli onun dışında TYT'den eksik konularını kamplar ile çözebilirsin ve şu Matematik ve Fen netleri daha yüksek olmalı. YKS sistemi değişiyordu ona da bir bak.
Onlar 9'lar için, 10'lara geçerli değil ama 10'lar için de değişecek diye bir söylenti var.

11. sınıf olduğunda fen derslerine iyi çalış dersleri iyi dinle ve 12. sınıfta bile güzelce kullanabileceğin şekilde not al. Fen notları sana yardımcı olur.

TYT'de edebiyat yoktur zaten önemli olan paragraf ve dil bilgisi bana sorarsan bu ikisini hallet, sosyalde ise hiçbir şey yapma gayet yeterli şu an icin. Matematikte ise problem ve temel olan konuları bitir ilk 12 konu yani ayrıca geometride keskinlikle üçgenleri bitir çünkü yine 11'de işine yarayacak. Fende ise 11'de karsına çıkacak seyler yani mol hesaplama fiziğin bazı konularını vs halletsen 11'de işine çok yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı