11. sınıfa geçilen yaz TYT'ye başlamak

erdgnoztrk60

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bu yaz 11.sınıf'a geçtiğim için TYT başlamak istiyorum.10.sınıfın sonunda girdiğim TYT denemesinde 55 net yaptım fakat matematik netim sadece 7 net civarıydı. Bu yüzden kaynak alırkan sizlere danışmak istiyorum.
Yazın TYT için paragraf, dil bilgisi, matematik, problemler ve geometri çalışmayı planlıyorum. Günlük paragraf ve dil bilgisi çözümü yapıp TYT matematiğide en başından başlayıp sağlam bir temel atmak istiyorum ki 11'de daha rahat çalışabileyim.
Fen'i 11'de ve sosyal'IDE unutucağımı düşündüğüm için 12'nin sonunda bitirmeyi düşünüyorum.

Matematik için şunu sormak istiyorum; 4 işlem haricinde bazı temel matematik konularında eksiğim var. Aktif matematik alıp bitirmeyi ve daha sonra mert hocanın TYT kampı ile birlikte acilin ilacı çözüp pekiştirmeyi düşünüyorum. Daha sonra 345 sonra 3D ve branş denemelerine geçmeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. TYT'yi bu kitapları çözüp yanında birçok branş denemesi ile 30+ net hedefliyorum. Sizce yeterli mi ya da çizdiğim yol haritası doğru mu?

Bu konuda siz abi ve ablalarımdan öneri almak isterim, şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aktif çok basit kaçar gibi bence Mert Hocanın soru bankasını ya da ilacı çözmen daha iyi olur senin için. Ondan sonra da bir tane daha çözmek istersen orijinal filan çözersin. Geometriyle,Tyt matematiği bitirmeye bak da gerisi hallolur.

Önerin için teşekkürler bir şey daha sormak isterim.
TYT matematiğin içinde problemler var mı yoksa illa ayrı olarak çalışmalı mııym.
Zaten bildiğim kadarıyla problemlerin herhangi bir konusu yok tamamen bol soru çözümü gerekiyor.
TYT matematik ile birlikte yapmalı mıyım yoksa TYT matematiğin içindeki problem soruları yeter mi biraz kafam karışık TYT matematik ile iligli beni aydınlatırsan sevinirim. Nasıl ilerlemeliyim?

Aktif çok basit kaçar gibi bence mert hocanın soru bankasını ya da ilacı çözmen daha iyi olur senin için. Ondan sonra da bir tane daha çözmek istersen orijinal filan çözersin. Geometriyle, TYT matematiği bitirmeye bak da gerisi hallolur.

Önerin için teşekkürler bir şey daha sormak isterim.
TYT matematiğin içinde problemler var mı yoksa illa ayrı olarak çalışmalı mııym.
Zaten bildiğim kadarıyla problemlerin herhangi bir konusu yok tamamen bol soru çözümü gerekiyor.
TYT matematik ile birlikte yapmalı mıyım yoksa TYT matematiğin içindeki problem soruları yeter mi biraz kafam karışık TYT matematik ile iligli beni aydınlatırsan sevinirim. Nasıl ilerlemeliyim?
Var ancak rutin amaçlı olarak onları değilde ayrı bir problem kaynağı alman daha faydalı olur.

Birde tyt matematik tek değil bütün tyt fazla emek ister sürekli soru çözmelisin çünkü tyt nankördür bıraktığında ipin ucu kaçar. Ondan dolayı tyt matta bence sürekli soru çözmeyi ihmal etme belli bir seviyenin üstü olunca branşla sabitler ve arttırırsın netlerini.

peki kitabın içindeki problemleri çözmeli miyim ayrı bir problemler kaynağı alsam bile?
Onları da çözmen gerekir tabi ki çünkü zaten ordaki soru sayısı pek fazla olmuyor her konusundan max 5 test oluyor.

Bir de TYT matematik tek değil bütün TYT fazla emek ister sürekli soru çözmelisin çünkü TYT nankördür bıraktığında ipin ucu kaçar. Ondan dolayı TYT matta bence sürekli soru çözmeyi ihmal etme belli bir seviyenin üstü olunca branşla sabitler ve arttırırsın netlerini.

Onları da çözmen gerekir tabii ki çünkü zaten oradaki soru sayısı pek fazla olmuyor her konusundan Max 5 test oluyor.

Peki Bu yaz Türkçe yani paragraf ve dil bigisini, matematiği problemleri ve geometriye çalışsam yeterli olur mu?
Fen ve Sosyale ne zaman başlamalıyım?

Peki Bu yaz Türkçe yani paragraf ve dil bigisini, matematiği problemleri ve geometriye çalışsam yeterli olur mu?
Fen ve Sosyale ne zaman başlamalıyım?
Şunu söyliyeyim bu yaz sosyalin aşırı bir ehemmiyeti yok ancak tyt fene biraz çalışmanızı öneririm. Çünkü 11deki fen konuları az biraz tyt temeli istiyor. Tabi tyt fen bilmesenizde yapar mısınız yaparsınız ancak yine de çalışın.Sosyalin acelesi yok şuan.

Şunu söyleyeyim bu yaz sosyalin aşırı bir ehemmiyeti yok ancak TYT fene biraz çalışmanızı öneririm. Çünkü 11'deki fen konuları az biraz TYT temeli istiyor. Tabii TYT fen bilmesenizde yapar mısınız yaparsınız ancak yine de çalışın. Sosyalin acelesi yok şu an.

Çok teşekkürler.
Günlük paragraf ve dil bilgisi çözümü yapacağım.
Matematik problem ve geometriyide bu yaz az çok halletmeye çalışacağım.
Fen ve sosyal şimdilik kalabilir :) iyi günler teşekkürler tekrar.

Merhaba bu yaz 11.sınıf'a geçtiğim için TYT başlamak istiyorum.10.sınıfın sonunda girdiğim TYT denemesinde 55 net yaptım fakat matematik netim sadece 7 net civarıydı. Bu yüzden kaynak alırkan sizlere danışmak istiyorum.
Yazın TYT için paragraf, dil bilgisi, matematik, problemler ve geometri çalışmayı planlıyorum. Günlük paragraf ve dil bilgisi çözümü yapıp TYT matematiğide en başından başlayıp sağlam bir temel atmak istiyorum ki 11'de daha rahat çalışabileyim.
Fen'i 11'de ve sosyal'IDE unutucağımı düşündüğüm için 12'nin sonunda bitirmeyi düşünüyorum.

Matematik için şunu sormak istiyorum; 4 işlem haricinde bazı temel matematik konularında eksiğim var. Aktif matematik alıp bitirmeyi ve daha sonra mert hocanın TYT kampı ile birlikte acilin ilacı çözüp pekiştirmeyi düşünüyorum. Daha sonra 345 sonra 3D ve branş denemelerine geçmeyi düşünüyorum ilerleyen zamanlarda. TYT'yi bu kitapları çözüp yanında birçok branş denemesi ile 30+ net hedefliyorum. Sizce yeterli mi ya da çizdiğim yol haritası doğru mu?

Bu konuda siz abi ve ablalarımdan öneri almak isterim, şimdiden teşekkürler.

Sayisal disi cok kolay TYT'de diger derslerin nispeten iyi ise bence bu kadar erken baslamana gerek olmadigini dusunuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı