11. sınıfa giden öğrenci için YKS programı nasıl olmalı?

Tabletreiss

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. 11.sınıfa gidiyorum aktif olarak herhangi bir koçluk veya dershaneye gitmiyorum. Geçen yaz tatili fazla çalışmadım. TYT matematikte sadece problemlere geldim ama ilerletemedim. Geçen haftalarda TYT 2025'e girdim 72.50 net yaptım sonra çalışmaya başlamaya niyet ettim ama çalışmadım. Bir türlü programımı oluşturamıyorum. Okul rehberlikçisi çok ilgisiz. Şu anlık 11.sınıf konularım gayet iyi ilerliyor. Sorum şu: Yapacağım programda TYT fen ve matematik dengesini nasıl kurmalıyım. Matematikte 3D vdd ve soru bankasından ilerliyordum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
11. sınıf konuları iyi ilerliyorsa:
-> 345 AYT Mat
-> 345 AYT Fizik
-> Orbital AYT Kimya
-> Dr. Biyoloji veya Betül biyoloji AYT Kamp kitabı

Soru bankalarının 11 kısımlarını bitir, biyolojiden de sürekli tekrar yap. TYT Feni de yazın çalışabilirsin.

11. sınıf konuları iyi ilerliyorsa:
-> 345 AYT mat.
-> 345 AYT fizik.
-> Orbital AYT kimya.
-> Dr. Biyoloji veya betül biyoloji AYT kamp kitabı.

Soru bankalarının 11 kısımlarını bitir, biyolojiden de sürekli tekrar yap. TYT feni de yazın çalışabilirsin.

11i bitirmek için 11.sınıf soru bankası daha iyi değil mi bir de hedefim derece olduğu için feni de götürmek istiyorum.

11 Soru bankaları yerine AYT almak bence daha iyi. 11. sınıf kaynaklarında çok fazla soru olduğu için sorularda kalitesizleşme, tekrar, kasıntı olabiliyor. Asıl satan kitaplar TYT-AYT olduğu için ara sınıf kitaplarına pek güncelleme gelmiyor, soru çözümleri eski oluyor. Hem ilerideki konuları da görmek hem de dediklerim yüzünden AYT kitaplarını tercih edebilirsin. Fakat elinde zaten 11 varsa ekstra AYT almaya gerek yok.

Hedefin derece de olsa bir yandan 11. sınıf konuları, bir yandan geometri, bir yandan TYT Matematik derken yanına TYT Feni eklemek gereksiz yük yaratacaktır. Bu yükü kaldırabileceğini düşünüyorsan başlayabilirsin. Şahsi önerim TYT'deki AYT ile ortak olan konularda eksiğin varsa oraları tamamla geri kalanını yaza bırak, dersen ki hayır yaza bırakmak istemiyorum o zaman ara tatillerde veya sömestrda hallet.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı