11. sınıfta 6 dersten kalan öğrenci sınıfta kalır mı?

Squarz

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, 11. sınıftayım ve genel olarak 2 ders ve seçmeli ders ağırlıklı şekilde toplamda 6 tane dersten kalmaktayım. Sizce sınıfta kalır mıyım? (Edebiyattan geçtim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
11. sınıftayım yazdığımı tekrar okumanızı öneririm.

Öncelikle merhaba, 11. sınıftayım ve genel olarak 2 ders ve seçmeli ders ağırlıklı şekilde toplamda 6 tane dersten kalmaktayım. Sizce sınıfta kalır mıyım? (edebiyattan geçtim.)

11. sınıfsan müfredat sende farklı. Yıl sonu ortalaman 50'nin altında ise sınıfta kalacaksın. 50'nin üstünde ise 6 dersten bile kalsan sınıfı geçersin fakat sorumlu mu geçersin yazın sınavlarına mı girersin o kısmı tam bilmiyorum. Dediğim gibi yıl sonu ortalaman 50'nin üstünde ise geçersin sınıfı.

Lisede 6 veya daha fazla dersten başarısız olunca sınıf tekrarı yapılır diye biliyorum.

Fakat derslerin iki dönemdeki ortalamalarının ortalamalarını alınca başarısız sayılman gerek bunun için, örneğin matematiğin ilk dönemdeki not ortalamasıyla ikinci dönemdeki not ortalamasının ortalamasını aldığında 50'den düşük oluyorsa matematikten sorumlu geçmiş olursunuz. 6 veya daha fazla derste sorumlu isen sınıf tekrarı gerekir.

Yanlış bilgi olabilir yine de yürürlülüğe bakmanı öneririm. Geçen senelerde bayağı şey değiştirildi bu konularda.

Yıl sonu ortalaman 50 ve üstü ise, edebiyattan da geçtiysen dert edilecek bir şeyin yok. Direkt üst sınıfa geçiyorsun.

4 ve üstü dersten kalırsan sınıfta kalırsın mevzusu 23-24 öğretim yılı itibarı ile 9.sınıfa başlayanlarla birlikte kademeli olarak uygulanan bir kural. Seni kapsamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…