11.sınıfta 9 ve 10.sınıf konularının eksik olması

muhammet.uyg

Femtopat
Daha fazla  
Su Online eğitim dalgasının bana verdiği bahaneler sayesinde 9 ve 10'u iyice boşlamıştım. Şu an 11.sınıf konularını günü gününe çalışıyorum fakat önceki eksik konuların birkaç gün içinde beni yakalayacağını düşünüyorum. Şu an konular az iken hangi matematik konularına başlamalıyım? Örnek vermem gerekirse şu an trigonometriye başladık trigonometri için hangi 9-10 konularını bilmeliyim? Aynı şekilde ileri konular için de. Önce 11.sınıf için acil konuları yetiştirip sonra diğer TYT konularından devam etmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizimle beraber öğrencilerin %80 i öyle olduğu için çalışarak gayet kolay yetişiriz. Online derste alınan eğitim de çok kalıcı değil zaten şahsım adına konuşursam.

Su Online eğitim dalgasının bana verdiği bahaneler sayesinde 9 ve 10'u iyice boşlamıştım. Şu an 11.sınıf konularını günü gününe çalışıyorum fakat önceki eksik konuların birkaç gün içinde beni yakalayacağını düşünüyorum. Şu an konular az iken hangi matematik konularına başlamalıyım? Örnek vermem gerekirse şu an trigonometriye başladık trigonometri için hangi 9-10 konularını bilmeliyim? Aynı şekilde ileri konular için de. Önce 11.sınıf için acil konuları yetiştirip sonra diğer TYT konularından devam etmek istiyorum.
11. sınıfım ve yaz ayından beri matematik çalışıyorum TYT konusunda ilerledim ve daha dün dershanem tarafından yapılan Seviye belirleme sınavına girdim 9 ve 10. sınıf soruları vardı Edebiyat dersinden 12 Sosyal Bilimler'den 12 Matematikten 8 Fen Bilimlerinden 4 soru yapabildim 20 soru vardı hepsinde ve neredeyse tüm arkadaşlarım benim gibiydi o yüzden başlangıç olarak hiç stres olmamanı ve herkesin aynı durumda olduğunu belirteyim ki sağlam bir moralle başla çalışmaya.
Yerinde olsam temelin eksikse Antremanlarla Matematik 1 ile başlardım temeli iyi atardım çoğu kişi bu kitaba zaman kaybı der ancak onların temeli iyi olduğu için egoistçe bir tavır sergilerler pek takma. Eğer temelin iyi ise Bilgi sarmal kitabı ile başlayabilirsiniz.
TYT çalışırken Temel kavramlardan başlayın hocam Ardışık sayılar, Rasyonel sayılar vs. ilerleyerek devam edin. Umarım işinize yarar ek olarak şu konuma bakabilirsiniz.

Bende de aynıydı. ama benim sebep online falan değildi. Okul açıkken çalışmıyorduk. Matematikte genel konular var onları bilmeden çok zorlanacağın. Fonksiyonlar ve denklemler en önemlileri bana göre. Ondan sonra da üslü ,köklü sayılar ve mutlak değer falan geliyor. Yani bunlardan belki direk karşına soru çıkmaz ama başka soruda kullanman istenecek. Ayrıca daha çok zaman var. Mereka etme yetişmez gibi geliyor ama düzgün çalış yetişir.
Bende de aynıydı. ama benim sebep online falan değildi. Okul açıkken çalışmıyorduk. Matematikte genel konular var onları bilmeden çok zorlanacağın. Fonksiyonlar ve denklemler en önemlileri bana göre. Ondan sonra da üslü ,köklü sayılar ve mutlak değer falan geliyor. Yani bunlardan belki direk karşına soru çıkmaz ama başka soruda kullanman istenecek. Ayrıca daha çok zaman var. Mereka etme yetişmez gibi geliyor ama düzgün çalış yetişir.
Bu arada bahsettiğim konular sıralamasız. Yani mesela fonksiyonlar yazdım ama fonksiyonları direk öğrenemezsiniz. ondan önce de rasyonel sayılar vs. gerekli. O yüzden günü kurtarmak yerine daha planlı şekilde çalışırsanız daha iyi olur.

Bende de aynıydı. Ama benim sebep Online falan değildi. Okul açıkken çalışmıyorduk. Matematikte genel konular var onları bilmeden çok zorlanacağın. Fonksiyonlar ve denklemler en önemlileri bana göre. Ondan sonra da üslü, köklü sayılar ve mutlak değer falan geliyor. Yani bunlardan belki direk karşına soru çıkmaz ama başka soruda kullanman istenecek. Ayrıca daha çok zaman var. Mereka etme yetişmez gibi geliyor ama düzgün çalış yetişir.

Bu arada bahsettiğim konular sıralamasız. Yani mesela fonksiyonlar yazdım ama fonksiyonları direk öğrenemezsiniz. Ondan önce de rasyonel sayılar vs. gerekli. O yüzden günü kurtarmak yerine daha planlı şekilde çalışırsanız daha iyi olur.

Rasyonel sayılar olsun köklü üslü sayılar gibi konulara uzun zamandır hiç bakmıyorum fakat orta seviye sorulara kadar çözüyorum hocam genel olarak 10.sınıf konularım eksik.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı