11. Sınıfta Açık Liseye Geçiş

alichen

Kilopat
Daha fazla  
11.sınıfım ve sağlık lisesinde okuyorum. Üni sınavına odaklanmak istiyorum ancak meslek dersleri ve özellikle çok boş ortam benim okuma isteğimi aşırı derecede azaltıyor okulda o kadar boş insan var ki yaşıtlarımdan soğudum diyebilirim okul beni daraltmaya başladı artık. Üniye hazırlanan bir arkadaşım bana açığa geçip dershaneye yazılmamı söyledi kendisi de 12.sınıf ve dediği gibi yapıyor bende öyle yapmak istiyorum ancak aileme bu konuyu açmaya korkuyorum diyebilirim çünkü meslek derslerine hiç çalışmadığım için zayıflarım oldu ve bana güvenmiyorlar nasıl konuşup ikna edebilirim? İçim hiç rahat değil ve her gün stresim daha da artıyor.

Açık lisede dershaneye gidip geldikten sonra çalışacaksan geç. Ama bence okul her zaman daha iyidir.

12. Sınıfta açık liseye geçip Dershaneye başlarsan olur.

Bence çok mantıklı bende şahsen öyle yapmak istiyorum

12. Sınıfta açık liseye geçip Dershaneye başlarsan olur.
11.Sınıfta geçsem ne olur ki? Dediğim gibi bir meslek lisesi okumak istediğim bölüm sağlık değil ve ben boşuna meslek dersleri ve gereksiz ortamın beni rahatsız etmesini istemiyorum ayrıca ailem bu konuda çok cahil dershaneye geçeceğimi söylememe rağmen hala açığa gidersen okumazsın kafasındalar ne yapacağımı bilmiyorum ve bu okula gittikçe kendimi o kadar kötü hissediyorum ki keşke ölsem dediğim bile oluyor aşırı rahatsız oluyorum

Açık lisede dershaneye gidip geldikten sonra çalışacaksan geç. Ama bence okul her zaman daha iyidir.

Meslek lisesinde özellikle son sene daha fazla olmak üzere neredeyse adamakıllı ders görülmıyor. Bu yüzden üniversite hedefleyenlerin geçmesi çok karlı olur.

11. sınıf meslek öğrencisiyim. Okulda meslek dersleri görüyorum. YKS sınavında çıkacak konuları göstermiyorlar. Yaklaşık bir aydır matematik dersi görmüyorum. Hiçbir şekilde verim almıyorum. Açık liseye geçmeyi düşünüyorum. Geçersem kaç yılım gidecek? Dezavantajları nedir? Lütfen bilen varsa yazsın çok kararsızım.

Son düzenleyen: Moderatör:
okulda o kadar boş insan
O boş insanlar ne yazık ki üniversitede de olacak. Onun dışında açık öğretim lisesi gerçekten avantajdır, ben her zaman bunu övüyorum. Birçok okul falan olsun niteliğini kaybetmiş durumda, kaldı ki çoğu üniversite bile niteliğini kaybetti. Dolayısıyla bu durumu lise için normal karşılıyorum.

Onun dışında okulda ciddi bir vakit kaybı olacaktır. O yüzden ikinci dönem kayıtlar başladığında açık öğretim lisesine geçmeni tavsiye ederim şiddetle.

Şimdi fark ettim, konu 2 senelikmiş. Ne yaptın hocam, üniversite kazanabildin mi?

Okulu ne yaptın?

Mezuna kaldım hazırlanıyorum sınava, geçiş yapamadım maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…