11. sınıfta açık liseye geçmek mantıklı mı?

Bilal Uysal

Hectopat
Merhaba, Anadolu lisesi öğrencisiyim ve şu an 11. sınıfa gidiyorum, fen (MF) alanındayım. Bölüm olarak yazılım mühendisliği düşünüyorum. Bazı arkadaşlar açık liseye geçip dershaneye gitmek daha mantıklı diyor. Açık liseye geçip dershaneye git diyorlar.

Açık liseyle ilgili hiçbir fikrim yok öncelikle. Bana da mantıklı geldi aslında yani sebebi de şu, çok gereksiz dersler var Almanca, felsefe, İngilizce (İngilizce seviyorum fakat okulda öğretilenden verim almıyorum), beden eğitimi, müzik, tarih yani bu dersleri benim için zaman kaybı olarak görüyorum ve bu dersleri genel olarak dinlemiyorum.

Siz bana nasıl bir öneri de bulunursunuz, düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün bu konuyu müdür yardımcım ile konuştum. Tam olarak şöyle dedi : "Öncelerden çok öğrencimiz geçmek istedi fakat hiç tavsiye etmedim. Açık liseye geçince okul psikolojisinden kopuyorsunuz ve sivil hayata geçtiğinizi düşünüyorsunuz. Önceden bir öğrencimiz tıp okumak istiyordu açık liseye geçti ve kazanamadı." Bende katıldım bu sözden sonra. Bence geçmeyin zaten sona yaklaşmışsınız açık lise en az 3 yılda bitirilebiliyor. İyi günler.

Açık lise en az 3 yılda bitirilebiliyor derken ben zaten 12.sınıfa geçerken yani seneye geçmeyi düşünüyorum. Okulda zaman kaybedici dersler olduğunu düşünüyorum ben de yarın bir gider rehber hocasına sorarım fakat onunda cevaı aynen seninki gibi olacaktır büyük ihtimalle. Zaten açık liseye geçersem eğer dershaneye gitmey planlıyorum.

Dershaneye gitseniz bile okul gibi verim alamazsınız bence. Ve hayat düzeniniz bozulur. Okula gitmek için erken kalıp gidiyorsunuz fakat dershanede büyük ihtimal akşam saatlerinde dershaneye gidersiniz. Tatilde benim uyku düzenim bozulmuştu gerçekten kötü bir durum bir daha düzelmiyor kolay kolay.
12. sınıfta normalden 1 senede bitirebilirsiniz fakat açık lisede en baştan mı başlarsınız eğitime onu bilmiyorum. Bu konuda başka kişilere de danışmanız gerekli.

Açıkçası bana göre herkes isterse uyku düzenini düzene sokabilir benim onla bir problemim yok eğer bir yere gideceksem ya da ne bileyim bir program için alarm kurarsam alarmdan önce uyanırım genelde

Ben de daha 11.sınıfım daha karar veremedim babam öğretmen yaz tatilini bekle karar veririz dedi ben bu sene 11.sınıfta TYT bitirmeyi planlıyorum ki seneye sadece bana deneme çözmek AYT çalışmak kalsın, bana verebileceğin herhangi bir tavsiye var mı?

Bu arada cevapların için teşekkür ederim.

Açık lise en az 3 yılda bitirilebiliyor.
Alakası yok.

Onun dışında üstteki arkadaşın dediğine kısmen katılıyorum, bazı öğrenciler için disiplini sağlamak zor olabiliyor ancak benim düşünceme göre plansız ve disiplinsiz öğrenci zaten okulda da çuvallıyor. Açık liseye geçmeniz her yönden daha avantajlı olur ve çokça vaktiniz kalır ders çalışmak için. Artık okulların da bir niteliği kalmadı. Bence artık okulla boşa vakit kaybetmenin bir manası yok.

Bence de daha fazla çalışma vaktim kalıyor ama içimde bir şüphe var ya okul olmadan yapamazsam diye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…