11.sınıfta Anadolu'dan liseye nasıl geçilir?

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 37. maddesi, ortaöğretim kurumları arasında nakil ve geçiş işlemlerini düzenler. Bu maddeye göre, öğrencilerin belirli şartları sağlamamaları durumunda nakil başvuruları kabul edilmez.

Özellikle, 37. maddenin 1. fıkrasının (ç) bendinin 3 numaralı alt bendi ve 2. fıkrasının (b) bendinin 3 numaralı alt bendi, nakil başvurularının reddedilmesine neden olan özel durumları belirtir. Bu alt bentlerde, öğrencinin sınıf seviyesi, alan/dal uyumu ve başvuru zamanlaması gibi kriterler dikkate alınır.

Örneğin, 37. maddenin 1. fıkrasının (ç) bendinin 3 numaralı alt bendi, belirli sınıf seviyelerinde veya belirli zaman dilimlerinde nakil başvurularının yapılamayacağını belirtir. Benzer şekilde, 2. fıkrasının (b) bendinin 3 numaralı alt bendi de benzer kısıtlamaları içerir.

Bu nedenle, öğrencinin mevcut durumu bu özel şartlara uymuyorsa, sistem otomatik olarak nakil başvurusunu reddeder.

Detaylı bilgi ve güncel düzenlemeler için Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinde yer alan Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ni inceleyebilirsiniz.MEB ORTAÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Eğer bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz, okul idaresi veya il/ilçe milli eğitim müdürlüğü ile iletişime geçmeniz önerilir.

Böyle diyor hocam.

Başvuru zamanı geçmiş benim anladığım ama sen yine bir okul müdürüne başvur belki o bir şeyler yapabilir.

Hocam başka bir forumda 12.sınıfta birinin eski meslek lisesine ilçe milli eğitime dilekçe vererek geçtiğini okumuştum gölcükteki ilçe milli eğitim'e körfezdeki okula geçmek için nakil başvurusu yapabilir miyim?

Hocam 11. sınıfta meslek lisesinden Anadolu lisesine geçebilirsin ama Anadolu lisesinden meslek lisesine geçemezsin. Ne yazık ki böyle bir olay var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…