Bu konu herhalde milyonlarca kez açılmıştır ama herkes aynı değil tabii.
Bu konuyu ben de 11. sınıfın başında açmıştım ama o postu okuyunca şu an daha farklı olduğumu hissettim. Dersleri bir oyun haline getirdim ve hayatımın içine koydum resmen. Ders çalışmaktan bıkmıyorum artık soru çözerken, konu çalışırken eğleniyorum hatta. Senenin başından beri de AÖL'e geçmeyi düşünüyordum. Sınıfımızdan bir arkadaş açığa geçti ve bu yıl mezun olacağını söyledi. Ailemle biraz konuşunca onlar da onayladı. Şimdi bana mantıklı gelen şeyleri sıralıyorum ve bu konuda fikri olan kişilerden de bir akıl vermelerini rica ediyorum.
1) liseden 3 yılda mezun olmuş olacağım için bu yıl YKS'ye girip en azından bir yer kazanamasam da o sınavın stresini tatmış olacağım.
2) seneye okul sınavlarıyla uğraşmak gibi bir durumum olmayacak.
3) okulda sayısal kadar bir de sözel ve dil dersleri görüyorum. En azından sözele ve dile ayıracağım zamanı sayısal veya TYT çalışmaya harcarım.
4) derslerimize giren 2-3 hoca dışında geri kalanların nitelikli olduğunu söyleyemem.
5) sınıfımız çok kalabalık ve boyum uzun olduğu için genellikle (şu an da) en arka sırada oturuyorum ve derse odaklanamıyorum.
6) disiplinliyim. Yani açığa geçince bugün yatayım yarın çalışırım diyecek tipte biri değilim.
7) kendim çalışınca daha iyi anlıyorum.
8) kendime, hayatıma ve yeteneklerime daha fazla zaman ayırabilirim.
Hocam ilk başta ders çalışmak içinden gelmeli. Sana hitap eden hocaları bul. Test kitabı al ve ayrıca deftere not almak yerine konu anlatımı, konu özeti ya da konu özetli soru bankası almanı öneririm çünkü yazdıkça insan yoruluyor ve ders çalışma isteği kaçıyor. Ayrıca mesela ara veririm. Gelirim 1 tane soru çözerim sonra araya devam ederim. Her şey senin elinde. Hedefini koy ve bu yolda ilerle.Hocam dersleri nasıl oyun haline getirdiniz? Anlatabilir misiniz
Hocam çok sosyal bir insan olduğum söylenemez ama tabiiki bir ortamım var. Bu yılların bir daha gelmeyeceğini de çok iyi biliyorum ama zaten istediğim hayatı yaşayamıyorum. En azından gelecekte istediğim hayatı yaşamak için diğerlerinden bir farkımın olması lazımSosyal ortamın varsa geçme. Dersler tamam önemli de bu yılların bir daha geri dönmeyecek. Şuanki düzenli çalışman gayet yeterli.
Bu devamsızlık affı olayı okul tarafından yapılıyorsa bizim okul yapmaz.Tamamen irade meselesi. Ben de martın sonuna doğru geçmeyi planlıyorum, eğer dediğin gibi ipleri bırakmam diyorsan geç hocam. 12. sınıf sınavları dert değil. Konuyu ucundan öğrenmek/çıkmış sorulara bakmak bile yeterli oluyor, en olmadı başkasına çözdürürsünHe bir de "Açık Lise Mezunu" olma durumu var. Eğer gerçekten iyi bir yerden değilsen, İEL/Kabataş vs, çok da önemli değil.
Bu arada şey de düşünülebilir, genelde 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı çıkıyor. Bu dönem sabredip gelecek sene hiç okula gitmesen de mezun olabilirsin.
Kaçıncı sınıfsın bu aradaTamamen irade meselesi. Ben de martın sonuna doğru geçmeyi planlıyorum, eğer dediğin gibi ipleri bırakmam diyorsan geç hocam. 12. sınıf sınavları dert değil. Konuyu ucundan öğrenmek/çıkmış sorulara bakmak bile yeterli oluyor, en olmadı başkasına çözdürürsünHe bir de "Açık Lise Mezunu" olma durumu var. Eğer gerçekten iyi bir yerden değilsen, İEL/Kabataş vs, çok da önemli değil.
Bu arada şey de düşünülebilir, genelde 12. sınıf öğrencilerine devamsızlık affı çıkıyor. Bu dönem sabredip gelecek sene hiç okula gitmesen de mezun olabilirsin.
MEB her sene sonu Haziran gibi o yılın 12. sınıf öğrencilerine özel devamsızlık affı yayınlıyor, kimse o yıl devamsızlıktan kalmıyor. Son 10 senedir falan sürekli çıkıyor bu af. Açığa geçmeyip okula bir gün bile gitmesen dahi mezun oluyorsun.Bu devamsızlık affı olayı okul tarafından yapılıyorsa bizim okul yapmaz.
Okulum pek iyi değil evime yakın diye buraya gelmiştim.
Ben de 11'im, geçen dönem çok araştırmıştım. Şimdilik 12'ye erteledim ama gelecek sene okula gitmeyeceğim kesin.Kaçıncı sınıfsın bu arada?
Sağolasın af meselesini öğrendiğim iyi olduMEB her sene sonu Haziran gibi o yılın 12. sınıf öğrencilerine özel devamsızlık affı yayınlıyor, kimse o yıl devamsızlıktan kalmıyor. Son 10 senedir falan sürekli çıkıyor bu af. Açığa geçmeyip okula bir gün bile gitmesen dahi mezun oluyorsun.
Ben de 11'im, geçen dönem çok araştırmıştım. Şimdilik 12'ye erteledim ama gelecek sene okula gitmeyeceğim kesin.
Kesin çıkmıyor ama değil mi? Şimdi "iyi o zaman gitmeyeyim" diyeceğim de, öyle bir şansım var ki devamsızlık yaparsam net af çıkmaz seneye.MEB her sene sonu Haziran gibi o yılın 12. sınıf öğrencilerine özel devamsızlık affı yayınlıyor, kimse o yıl devamsızlıktan kalmıyor. Son 10 senedir falan sürekli çıkıyor bu af.
Aynen kesin değil, sıkıntı orada. Ama şöyle bir şey var, eğer çıkmazsa 3. Kayıt döneminde AÖL'ye geçersiniz ordan da sene sonu Aralık'ta mezun olursunuz. Eğer Aralık gibi mezun olabiliyorsanız o senenin YKS'sine girip üniversiteye kayıt yaptırabiliyorsunuz. Zaten çıkması kedin gibi bir şey, iktidarın politikası bu çünkü. Değiştireceklerini de sanmam.Kesin çıkmıyor ama değil mi? Şimdi "iyi o zaman gitmeyeyim" diyeceğim de, öyle bir şansım var ki devamsızlık yaparsam net af çıkmaz seneye.