11. sınıfta AYT yerine TYT çalışılmalı mı?

269179

Hectopat
Arkadaşlar sömestır tatiline gireceğiz, bu zamana kadar ailevsel sebepler yüzünden çalışamadım. Tamamen 11.sınıf konularını bırakayım demiyorum sadece 15 tatil bitene kadar TYT mat ve AYT Fen'e çalışmayı düşünüyorum. Tatil bitince de hafta sonları TYT mat hafta içiyse tamamen AYT. Mat dahil. Okulda kaldığımız yerden çalışmayı düşünüyorum. 11.sınıfım.

11. sınıf konularına çalış, geçen dönemden yapmaya vaktin olmayan konuları tamamla yoksa gelecek döneme başla. Bunu yaparsan hem daha önemli olan AYT'ye çalışmış olursun hem de gelecek dönem konularına hazırlanmış olacağın için ortalama artar dolayısıyla ortalamandan gelecek puanın artar. TYT bir yaz tatilinde konu bazında bitirilebilecek bir şey onu tek oturuşta AYT'yi araya karıştırmadan bitirmek daha mantıklı.

Hedefin AYT olsun. TYT'ye zamanın kalırsa bak. TYT öyle kolay halledemezsin o süreçte. AYT olursa asıl odağın daha verimli olur ve başarı elde edersin.

Arkadaşlar sömestır tatiline gireceğiz, bu zamana kadar ailevsel sebepler yüzünden çalışamadım. Tamamen 11.sınıf konularını bırakayım demiyorum sadece 15 tatil bitene kadar TYT mat ve AYT Fen'e çalışmayı düşünüyorum. Tatil bitince de hafta sonları TYT mat hafta içiyse tamamen AYT. Mat dahil. Okulda kaldığımız yerden çalışmayı düşünüyorum. 11.sınıfım.

Eğer hedefin yüksekse şimdiden çalışmaya başlaman güzel olur. Zaten sayısalsın gördüğüm kadarıyla. Yaz tatili bitene kadar TYT'yi bitirirsen 12. sınıfta tamamen AYT'ye odaklanıp TYT'de deneme çözersin sadece. TYT'yi 12. sınıfa bırakmak sayısala girecek birisini zorlar.(Kendimden biliyorum.)

Meslek lisesi isen çalışmaya başlaman lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı