Evet, istediğim bölüme üst sıralardan girebildimÇok güzel bir sıralama hocam. Umarım karşılığını almışsınızdır
Bu arada konu dağımasın ama 1 ay geçmiş, hazır okullar tatilken başla bence iyi fırsat.TYT başlayacağım arkadaşlar temelim zayıf biraz.
Tebrik ederim hocam, nerede okuyorsunuz?Evet, istediğim bölüme üst sıralardan girebildim
Konudan farklı ama sizin gibi başarılı insanları nerede görsem soru sormak istiyorum umarım rahatsız etmiyorumdur. Ben bir 10.sınıf öğrencisiyim ve hedefim inşallah İTÜ Bilgisayar Mühendisliği. Bu hedefime ulaşmak için 10.sınıfta ne yapabilirim? Yaz tatilini nasıl değerlendirebilirim? Yazın 9-10'un sayısalını tekrar etmem mantıklı mıdır? 10.sınıfta ne yaptınız keşke yapsaydım ve yapmasaydım dediğiniz neler var? Ayrıca hayatınızda başarılar dilerim. Umarım emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz.1.1K yapmıştım. Türkçe 8 yanlış 1 boş.
Ben AYT için Matematiğe yüklen derim çünkü edebiyat çok kolay geliyor ezberledikten sonra ayrıca çok da uğraştırmıyor ezberlemek 3-4 ayda halledebileceğin bir ders ama Matematik oldukça zor ve her netin seni öne taşıyacak.Şu anda sınav haftam bitmiş bulunmakta ve şu an da bolca boş vaktim var.
9-10 konularını bitirip AYT sınavına şimdiden hazır olmak istiyorum.
Hangi kaynakları almalıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdiden yardımınız için teşekkürler.
Senin bolca zamanın var 11-12. sınıf derslerini elden geçirebilirsin o dersleri görmeye başlayınca da kalıcı olarak yer edinir hafızanda.Konudan farklı ama sizin gibi başarılı insanları nerede görsem soru sormak istiyorum umarım rahatsız etmiyorumdur. Ben bir 10.sınıf öğrencisiyim ve hedefim inşallah İTÜ Bilgisayar Mühendisliği. Bu hedefime ulaşmak için 10.sınıfta ne yapabilirim? Yaz tatilini nasıl değerlendirebilirim? Yazın 9-10'un sayısalını tekrar etmem mantıklı mıdır? 10.sınıfta ne yaptınız keşke yapsaydım ve yapmasaydım dediğiniz neler var? Ayrıca hayatınızda başarılar dilerim. Umarım emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz.
Maddi durumu olmayıp sınava hazırlananlar da oluyor, sanırım onların başvurabileceği tek çare korsan. Ancak bahsettiğiniz yayınlar "altyapım çok iyi değil" diyen birisinin ilk çözeceği yayınlar olmamalı bence.Bu arada matematik için KAF serisini tavsiye ederim bir sürü şey öğretiyor temeli kuvvetlendiriyor ve bol pratik yaptırıyor. Bunun yanında Acil Matematik kitabını alıp günde 1 test çöz çözemediklerini tekrar et zamana yay sana çok büyük faydası dokunur. Özellikle zor kitapları zamana yayarak çöz inanılmaz algoritmik düşünmeni sağlıyor. Fen konu anlatımı için Palme öneririm ve biyoloji için Bekir Avşar'ın videolarını izleyebilirsin. Fiziğe Ertan Sinan Şahin ile çalışabilirsin ama 500 TL idi yıllığı hatırlamıyorsam yani biraz tuzlu fakat 4 adet kitap yolluyorlar ve geri bildirim sistemleri iyi.
Evet keşke başta belirtseydim. Adamı çalışmaktan soğutur temeli yoksa.Maddi durumu olmayıp sınava hazırlananlar da oluyor, sanırım onların başvurabileceği tek çare korsan. Ancak bahsettiğiniz yayınlar "altyapım çok iyi değil" diyen birisinin ilk çözeceği yayınlar olmamalı bence.
9-10'da sadece derslerimi iyi dinleyip sınavlardan 3-4 gün önce çalışmaya başlıyordum. Eğer erkenden başlayayım diyorsanız yazın TYT Türkçe ve matematik bitirebilirsiniz. İsterseniz diğer derslere de çalışabilirsiniz, varsa bitmemiş soru bankalarınızı-kitaplarınızı falan bitirirsiniz.Konudan farklı ama sizin gibi başarılı insanları nerede görsem soru sormak istiyorum umarım rahatsız etmiyorumdur. Ben bir 10.sınıf öğrencisiyim ve hedefim inşallah İTÜ Bilgisayar Mühendisliği. Bu hedefime ulaşmak için 10.sınıfta ne yapabilirim? Yaz tatilini nasıl değerlendirebilirim? Yazın 9-10'un sayısalını tekrar etmem mantıklı mıdır? 10.sınıfta ne yaptınız keşke yapsaydım ve yapmasaydım dediğiniz neler var? Ayrıca hayatınızda başarılar dilerim. Umarım emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz.
10. sınıfta TYT kitaplarına tam olarak ne zaman başlanmalı? Bir de 11 ve 12. sınıfta günlük ortalama ne kadar çalışıyordunuz?9-10'da sadece derslerimi iyi dinleyip sınavlardan 3-4 gün önce çalışmaya başlıyordum. Eğer erkenden başlayayım diyorsanız yazın TYT Türkçe ve matematik bitirebilirsiniz. İsterseniz diğer derslere de çalışabilirsiniz, varsa bitmemiş soru bankalarınızı-kitaplarınızı falan bitirirsiniz.