Tamamen 9 ve 10. sınıfını nasıl geçirdiğine bağlı dostum. Neden ne kadar eksik olduğunu sadece sen bilebilirsin biz ilk 2 seneni nasıl geçirdiğini tahmin edemeyiz. Kendimden örnek vereyim yardımcı olur belki 9 ve 10'u ders çalışarak geçirmedim fakat okula düzenli gidip dersleri dinliyordum, notlarımı alıyordum, dersi derste öğrenip eve oyun oynamaya yatmaya dönüyordum, ödev verirlerse onları yapıyordum. Yani 9 ve 10'u genel olarak sorumlu bir öğrenci tipinde geçirip derslerinde uyumadıysan 12'de başlasan bile yetiştirisin TYT'ni sorun yok.
11. sınıfta hiç TYT çalışmadım ve 12. sınıfta da doğru dürüst ders çalışmadım direkt bu benim eşekliğim yanlış anlaşılmasın evde ders çalışma alışkanlığı kazanmış biri değildim ve bayağı zor geçti YKS senem ama her ay 2-3 tane denemeye giriyordum son aylarda da evde kendim deneme çözüp eski senelerin çıkmışlarını çözmeye başladım zaman tutarak ve geçmiş yıllardaki denemelerin TYT'leri 100-105 civarlarında geliyordu.
Çok kafana takıp stres yapmana gerek yok yani hedefin ne onu bilmiyorum ama daha 11. sınıftan böyle sorumlu olacaksan rakiplerinden 10 adım falan öndesin zaten.
-Düzenli paragraf çöz bunu asla bırakma ve ara sıra Türkçe çözmeyi de unutma eksik kalmasın.
-Matematikte kendine problemler kitabı veya kitapları al ve düzenli şekilde azar azar kendini sıkmadan yavaşça çöz daha zamanın bol. Ayrıca matematikte ilk 10 soruda veya son sorularda hatan çıkıyorsa direkt genel matematiğin ilk kısımlarından sorular ve geometri çözmeye başla. Geometri çözebilmek de seni ileri atar bu arada haberin olsun.
-TYT fen çok zor değildir deneme kitapları alıp onları çözüp yanlışlarına bakarak kendini ölçüp test edip geliştirebilirsin.
-TYT Sosyal de aynı şekilde soru çözerek daha kolay yorumlamaya görebilmeye başlarsın bazı şeyleri. Coğrafyada birkaç video izleyip harita bilgisi kat kendine bazı sorular olacak soruyla doğrudan ilişkisi olmayan ama kafana kodladığın bir harita bilgisi ile doğru yapabileceksin. Coğrafyanın kodları kanalı iyi yapıyor bu işi öneririm.
11. sınıftan çalışmaya başlayacağın için gerçekten sınavın %80'inin falan önündesin haberin olsun yaptığın seni çok geliştirebilir doğru yaparsan. Kendini derslerden sıkmadan günlük veya haftalık düzenli çalışmalar ile kolayca halledersin sınavı. Dediğim gibi ne eksiklerin var bilmiyorum kapasiten nedir bilmiyorum ama 11. sınıftan çalışmaya başlaman güzel bir hareket. Şimdiden böyle ilerlersen 12. sınıfta da kendini çok yormana gerek kalmadan sadece TYT denemeleri çözerek ve AYT konularına çalışarak atlatabilirsin sınavı rahatça. Kolay gelsin şimdiden.