11. sınıfta birisi YKS için nasıl bir program hazırlamalı?

Daha fazla  
Arkadaşlar eve 5'te geliyorum zamanım olmuyor o kadar fakat ben bu 11. sınıfta TYT ve 11 AYT bitirip 12'ye sağlam geçmek istiyorum fakat nasıl bir program yapacağım bilmiyorum. TYT için nasıl plan yapmalıyım?

Şuanda 12.sınıftayım ve açığa geçtim. Sana bir tavsiye verecek olsam kesinlikle 11’in konularını en iyi şekilde anlaman olur. Çünkü bir süre sonra unuttuğunu fark ediyorsun. Planlı çalış asla çalışmanın cılkını çıkarma. Ben ilk dönem derse falan kasmadım çünkü o yıllar bir daha gelmiyor. İkinci dönem biraz daha konu tekrarı paragraf ağırlıklı gittim. Yazında konuların bir çoğunu bitirmiştim zaten. Artık evde olacağım için daha yoğun tempoda bir çalışma programım var ancak sen okulla beraber yürüteceksen asla kendine 6-7 saat bu gün ders çalışacağım kafasına gitme. Bir noktadan sonra çok sıkılıp istemezsin. Bu yüzden kendini darlama ve dozunda çalış derece hedefin yoksa zaten ortalama bi çalışmayla hayli hayli başarırsın.

Hocam 11 AYT'yi hocalarla beraber ilerle biraz onden gidebilirsin. Ama 11 AYT'yi 11. sinifta bitirirsen cok rahat edersin. Bir de 11. siniftayken TYT yide ayni anda ilerlet. Matematigi haftanin en az 4 gunu çöz. Gerisi corap sokugu.

Şuanda 12.sınıftayım ve açığa geçtim. Sana bir tavsiye verecek olsam kesinlikle 11’in konularını en iyi şekilde anlaman olur. Çünkü bir süre sonra unuttuğunu fark ediyorsun. Planlı çalış asla çalışmanın cılkını çıkarma. Ben ilk dönem derse falan kasmadım çünkü o yıllar bir daha gelmiyor. İkinci dönem biraz daha konu tekrarı paragraf ağırlıklı gittim. Yazında konuların bir çoğunu bitirmiştim zaten. Artık evde olacağım için daha yoğun tempoda bir çalışma programım var ancak sen okulla beraber yürüteceksen asla kendine 6-7 saat bu gün ders çalışacağım kafasına gitme. Bir noktadan sonra çok sıkılıp istemezsin. Bu yüzden kendini darlama ve dozunda çalış derece hedefin yoksa zaten ortalama bi çalışmayla hayli hayli başarırsın.
Tyt yi nasıl hallettiniz hocam?

Şu anda 12.sınıftayım ve açığa geçtim. Sana bir tavsiye verecek olsam kesinlikle 11'in konularını en iyi şekilde anlaman olur. Çünkü bir süre sonra unuttuğunu fark ediyorsun. Planlı çalış asla çalışmanın cılkını çıkarma. Ben ilk dönem derse falan kasmadım çünkü o yıllar bir daha gelmiyor. İkinci dönem biraz daha konu tekrarı paragraf ağırlıklı gittim. Yazında konuların birçoğunu bitirmiştim zaten. Artık evde olacağım için daha yoğun tempoda bir çalışma programım var ancak sen okulla beraber yürüteceksen asla kendine 6-7 saat bugün ders çalışacağım kafasına gitme. Bir noktadan sonra çok sıkılıp istemezsin. Bu yüzden kendini darlama ve dozunda çalış derece hedefin yoksa zaten ortalama bir çalışmayla hayli hayli başarırsın.

Aynen oyle 11 AYT'yi 11 iken bitirirsen saglam sekilde hiç sorun yasamazsin, zaten arta kalan zamanlarda ise, arta kalan zamaninda cok olacak TYT icin. TYT yide ilerletirsin.

Tyt yi nasıl hallettiniz hocam?
ben dilciyim aslında yani ne ayt ne tyt aşırı kasmadım ki egitim hayatım boyunca gunu gunune ders calisan biri degildim. Ayt ve tyt’yi gunu gününe tekrar ve soru cözümleriyle toparladim ydt’ye girecegim içinde agırlıgımı o yone verdim. Ama 11’de ve yazın chat gpt bana program konusundan yardımcı olmustu tavsiye ederim

Bence şu an tamamen kendi derslerine odaklan. 11'i en sağlam şekilde bitirmeye bak. Mayıs ayı gibi tyt başlarsın. Ağustos, Eylül gibi de 12'nin konularını çalışırsın. O da sen önden gidersen okuldan çok uzun sürmez. En geç şubat gibi biter. Tekrar ve denemelere bolca vaktin kalır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı