11. sınıfta ders çalışmak istenilmiyor

Seneye halledersin boş ver.

Adam ders çalışamıyorum diyor. Çalışmak istiyor sen çalışma seneye hallet diyorsun. Şuan günde bir saat bile çalışamayan insan seneye nasıl çalışacak? İngilizce bir yandan TYT dersleri bir yandan binecek üzerine. 2 yıl değil de 1 yıl zamanı olacak çalışmak için. Bu da demek olacak ki günde 8 saat çalışmak zorunda olacak. Adam günde bir saat çalışamıyorken o gün geldiğinde birden bire nasıl günde 8 saat çalışacak? Başlasın işte şimdiden. Günü gelince de günde 4 saat çalışsın. Rahat rahat yata yata kazansın istediği bölümü.

Hocam böyle düşünmeye çalışıyorum ama olmuyor.

Öyle düşünme zaten boşver. Üç seçenek var:

A) İki sene boyunca her gün az az çalış ve hayatını kurtar.
B) Bir sene boyunca çok çalış ve hayatını kurtar.
C) İki sene de yat ve hayatını mahvet.

Hocam iletişim için herhangi bir hesap bıraksanız olur mu?

Eve gelen öğretmenlerim öyle diyor. Matematikten de nefret ediyorum

Öğretmen haklı. Matematikten 10 net yapsan bile çok iyi yere gelirsin İngilizcen sağlam ise. 10 tane tek başına Geometri sorusu çıkıyor. 10 tane Problem sorusu çıkıyor. Sadece iki konuya çalışarak bile 20 soru yaparsın. Matematik ve İngilizce kasmalısın. 70 Günde TYT Matematik Kampı var Mert Hoca'nın. Ona başla. Günde sadece bir videosunu izle. Sonuç olarak 200 günde kamp biter. Az çalışmayla sağlam bir temelin olur. Günde bir video bir saat eder. Çalışmaktan başka çaren yok.

Hocam iletişim için herhangi bir hesap bıraksanız olur mu?

Discord olur mu? Ayrıca ben de 11.sınıfım. Herhangi bir profosyenelliğim yok. Bilmen iyi olur.

Olur hocam hiç fark etmez.

Matematikten problemlere baksan birde basit konuları öğrensen yeterli. Arkadaşın dediği gibi roman okuyabilirsin veya insanlarla iletişim kurabilirsin. Kendini çalışmaya zorlama, eğer çalışmak istiyorsan kendini boş bırak. Telefonunu koy uzak bir yere veya şarjını bitir. Bilgisayarın varsa kapat. Dopamine salgılatan şeylerden bir süre uzak dur. Sonra sıkılınca otomatik çalışacaksın zaten.

Ya da ödül sistemi gibi bir şeyle kendini kandırabilirsin istiyorsan. Zaten TYT'de 50-60 net bile genellikle yeterli oluyor eğer sağlam bir YDT'n varsa ve hedeflerin aşırı yüksek değilse. OBP'ni yüksek tutmaya çalış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…