11. sınıfta ders çalışmaya nereden başlanmalı?

ibrahimsenn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Hayat kadını.
11. sınıfa gidiyorum ve temelimin olmadığını biliyorum.
Sayısal bölümündeyim ve 2.döneme kadar dersi dinlemedim ve yeni fark ettim ben ne yapıyorum dedim.
Ders çalışmaya nereden başlayacağımı bulamıyorum.
Daha önce çok denedim başlamaya fakat konuyu dinliyorum ama soru çözmeye gelince soru çözemiyorum ve sinirlenip bırakıyorum, ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz nedir? Teşekkürler.

Ben tyt ile konu açtım mesaj gelmedi böyle konularda rehberlik servisi ile görüş ben bu hafta tyt çalışmaya başladım ciddi haftada 4 gün hayatı sorguladım Normalde bir kez kitap bile açmadım.

Demek ki çözdüğünüz yayın henüz sizin seviyenize hazır değil. Daha kolay bir yayınla başlamayı deneyin.

Nereden başlamalıyım derseniz de siz nereyi uygun görürseniz. Başkalarını başarıya götüren şey sizi de başarıya götürecek diye bir kaide yok. Kendiniz düşünün ama bu sefer ben ne yapıyorum diye değil ben ne yapmalıyım diye.

Sizin için diploma mı önemli yoksa YKS mi? Diploma için okul sınavlarına çalışmanız lazım,YKS için TYT-AYT. Önceliğinize göre kendiniz bir yol oluşturun. Misal sınavlara çalışmaya başlayın,yazın TYT'yi bitirin.

Mf de 3k olmuş abiniz olarak, tavsiyelerim:
-Öncelik merkezi sınav ve özellikle LYS olmalı. Okul sınavları 2. planda olmalı.
-İlk 10k yı hedefleyen veya iyi bir mf öğrencisinin çalışması daha çok FKB üzerine olur. Matematik çalışmanın %10-15 ini oluşturur en fazla. Ben şahsen matematikten son 2 senemde 1 tane soru bankası bitirdim, o da karekökün lys soru bankasıydı. Burada asıl söylemek istediğim, matematiği hemen halledin, matematiği bir kere halledince bakmaya gerek kalmıyor, denemeden denemeye çözersiniz. Limit türev integral gibi baba konularda 1 er fasikül çözüp konuyu kavramanız yeterli, ben de öyleydi en azından. Ama sen birer fasikül bitirdin, baktın denemelerin kötü, o zaman bir fasikül daha bitir. Baktın denemelerin kötü sen bir matematik soru bankası daha bitir. Egoyu kenara bırak, her şeyi tek seferde halletmek zorunda değilsin. YGS matematik için de aynı şeyler geçerli. Matematiği hemen hallet, bir daha bakmamak üzere.
- Fizik: Benim en sevdiğim ve en çok üzerine düştüğüm dersti. 2 3 soru bankası bitirmişimdir son 2 senemde. Tek diyeceğim, çıkan soruları analiz edin. Bunu her derste yapın. Mesela dinamik denene bir konu, çook ucu açık ve kazık sorular çıkabiliyor. Ama sınavlarda genelde basit ve 1 soru çıkardı, ee o halde dinamikteki her bölümü anlama zorunluluğun yok, zaten anlamaya kalksan 1 ay dinamik çalışmak zorunda kalırsın. Sınavları iyi analiz edip çıkan her konuya gerektiği ölçüde önem verin. Uzay soruları sorulmaz deme, son 3 senede çıktıysa yine çıkar. Gerçi şimdi 14 soru var sanırım fizikte LYS kısmında, analiz et işte.

Kimya: En kolay sayısal ders, en az yanlışı da buradan yaparsın, genelde full yapılır. Sınavları analiz edip konuları ona göre çalış. Mesela organikte bizden çok soru çıkardı, o halde ağırlıklı organik çalış. Gidip 11.sınıf konuları(bizim zamanımızda öyleydi) ast baz, tepkime vs içinde kaybolma.

Biyoloji: Benim orta derecede önemsediğim ama en çok yanlış yaptığım bölüm. Tekrar ve soru çözmek önemli. Çok aşırı ayrıntılı bilgiler gereksiz.

2015 LYS netlerim şöyleydi:
48d 1y 1b mat
19d 5y geo
28d 2y fizik
30d 0y kimya
23d 7y biyoloji

Okul puanım geri attı baya, toplamda 3k oldum işte.
Başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…