11. sınıfta dershaneye gittiniz mi?

RSK06

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 11. sınıfta okuyorum ve 9. sınıf ve 10. sınıftan eksikliklerim var, 2 gün önce 10. sınıf matematik testinden 15 sorudan sadece 3 soru anladım.
Dershaneye gitmeyi düşünüyorum. Haftada 3 gün soru çözme, hafta sonları 6+6 toplam 12 saat konu tekrarı ve 15 günde bir deneme olacak şekilde veya 2. seçenek olarak 9. ve 10. sınıf matematik-fizik derslerinden özel ders alacağım.
Açıkçası yazılım mühendisi olmak istiyorum ve çok kararlıyım fakat özel ders ve dershane arasında çok takıldım.
Normalde korona olmasa ve 9-10. sınıfları iyi geçirsem şu an dershaneye ihtiyaç duymazdım.
Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Dershaneye gidersem 11. ve 12. sınıfım sağlam olacak fakat 9-10. sınıfım geri kalabilir.
Özel ders alırsam 9 ve 10. sınıfım daha sağlam olacak 11. ve 12. sınıfta sadece okulda gördüğümle yetineceğim.

Sana diyebileceğim tek şey durumunuz iyi ise git, değil ise gitmeni önermiyorum sonuçta dershaneden çıkanların hepsi prof olmuyor.

Bence dershane veya özel ders aşırı farkı olmaz. Ayrıca olayı koronaya bağlamanızı anlamıyorum, ben 10. sınıfın yarısını ve 11. sınıfın tamamını pandemi sürecinde geçirdim, hiçbir şekilde destek almadım ve 9 da çalışmadığım için 9 um kötüyken bu 1.5 senede 9, 10 ve 11 in tamamını çok iyi şekilde tamamladım. Yani bana kalırsa olay koronada, dershanede veya özel derste değil. Sizin ne kadar istediğiniz ve bunun için ne kadar çabaladığınızla ilgili. Yine de eğer kendiniz çalışmak için çabalayıp ona rağmen verim alamıyorsanız bu sene için özel ders öneririm. Özel ders ile genel olarak 11 derslerine odaklanıp kalan zamanınızda TYT çalışabilirsiniz. TYT zaten pek fazla bilgi gerektiren bir sınav değil genel olarak yorum becerisi ve hız gerekiyor bunları da bol bol zaman ayırarak kazanabilirsiniz. Bu sene 11 i olabildiğince iyi götürüp (sayısal derslerini) 9. ve 10. sınıf için de genel olarak konu tekrarı yapıp daha önemli olarak bolca test - deneme çözmek çok işinize yarar. Bu arada şu an arkadaşlarımın neredeyse hepsi dershaneye kayıtlı ve tüm hayatları ders olmuş. Genel olarak dayatılan ödevleri çözüyorlar ve çoğu kendi çalışsa daha çok verim alır. Bu yüzden önce kendinizden başlayın zaten önünüzde daha vakit var 12. sınıfın başına kadar hem TYT'de istediğiniz yere gelip hem de 11. sınıf sayısal derslerini bitirmiş olursanız 12. sınıfta sadece net yükseltip 12. sınıf derslerine odaklanırsınız, zaten 12. sınıf müfredatı şu an çok azaltılmış durumda.

Bence özel derse git, 9 ve 10 için. 11in bittiği ve 12ye başlayacağın yaz dershaneye başla, orada TYT kampları oluyor. TYT'yi iyice halledersin. Kışın da dershanede AYT görürsün halledersin.

Bence özel derse git, 9 ve 10 için. 11'in bittiği ve 12ye başlayacağın yaz dershaneye başla, orada TYT kampları oluyor. TYT'yi iyice halledersin. Kışın da dershanede AYT görürsün halledersin.

Ozele param yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…