11. sınıfta İngilizce çalışılmalı mı?

Atomictekniker

Femtopat
Daha fazla  
11. sınıfta matematik gibi önemli dersleri çalışmam gerek evet biliyorum ama İngilizce, İspanyolca, Japonca gibi dilleri öğrenmeyi o kadar çok istiyorum ki neredeyse kendime hakim olamıyorum, sizce ne yapmalıyım, hepsine sırayla mı çalışayım yoksa ing çalışmayayım mı?

İspanyolca, Japonca değil de İngilizce çalışılabilir. Çok işe yarıyor hayatta. Belki de istediğin bölümü İngilizce okursun.

Dili hayatına yavaş yavaş katarak öğrenmeni tavsiye ederim. Örneğin, izlediğin filmleri seslendirme İngilizce, altyazı Türkçe olarak izleyebilirsin. Telefonu İngilizce yapabilirsin. İngilizce öğreten uygulamaları indirip günde 5 dakika çalışıp çıkabilirsin. Çok yol var. En beğendiğini, sıkılmadan yapabileceğini seç derim.

12 say kendini artık, YKS'ye yönelik çalışmalarını aksatmamak kaydıyla hazır hevesin de varken yardır İngilizceye her alanda çok faydasını görürüsün 80 dili birden öğrenme bence şu anlık İngilizce yeterli. İllaki iki tane bakacağım diyorsan diğer dili İngilizce anlatımla öğrenmeye çalış onun da çok faydası oluyor. Hiç anlamadığında Türkçeye bakarsın.

İspanyolca belki olabilir ancak Japonca mantıklı gelmiyor. Yani işin tercümanlık değilse veya japonya'ya yerleşme gibi bir planın yoksa japonca gereksiz kaçıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı