11. sınıfta kalmam sorun yaratır mı?

şifre20

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni MEB yönergesine göre geçen senelerde toplam 6 dersten kalınca sınıf tekrarı oluyormuş. Benim geçen seneki derslerim bir garip nasıl diyorsanız şöyle anlatayım; ilk dönem kaldım, ikinci dönem geçtim bu da sayılır mı? Sayılmazsa onlar yarım diye mi sayılıyor yoksa direk sayılmıyor mu? Eğer ki önceki derslerim sayılmıyorsa benim geçen sene kaldığım tek ders Almanca, 11'de 5 dersten kalırsam 12'de herhangi bir dersten kalmadan sınıf tekrarı mı oluyor? Biraz kafa karıştırıcı bir sistem olmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
11. sınıfta ilk dönem matematik ortalaman 30 ikinci dönem 75 ise yani Total'de 50'yi geçiyorsa kalmıyorsun o dersten.

2. soruna gelince, hayır. Her sınıfta sıfırlanıyor.

iki senenin toplamı 50 nin üzerinde ise geçiyorsun

11. sınıfta ilk dönem matematik ortalaman 30 ikinci dönem 75 ise yani Total'de 50'yi geçiyorsa kalmıyorsun o dersten.

2. soruna gelince, hayır. Her sınıfta sıfırlanıyor.
Yani ilk dönem ile ikinci dönem ortalaması alınıp 2. Dönem puanımı veriliyor öyleyse ben geçen senelerde galiba 3 dersten kalmışım o zaman bu sene 3 dersten kalırsam sınıfta kalıyor muyum?
iki senenin toplamı 50 nin üzerinde ise geçiyorsun
Yönetmelikde 6 ders kuralı diye bir şey gelmiş galiba ordan tırsıyorum.

Cok okuyamadim ama şu anki 10,11 ve 12'ler icin sinifta kalma yonetmeligi uygulanmiyor(gidip sorabilirsiniz hocaniza)
Basliktaki soru icin ise;1.donem 20 ortalaman olsa 2.donem 80 alsaniz geciyorsunuz yani 2 donem ortalamasi 50 ilsa yetiyor.

Cok okuyamadim ama şu anki 10,11 ve 12'ler icin sinifta kalma yonetmeligi uygulanmiyor(gidip sorabilirsiniz hocaniza)
Basliktaki soru icin ise;1.donem 20 ortalaman olsa 2.donem 80 alsaniz geciyorsunuz yani 2 donem ortalamasi 50 ilsa yetiyor.
Peki teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…