11. sınıfta matematik nasıl verimli bir şekilde çalışılır?

Güdümlüsucuk

Centipat
Daha fazla  
Ben matematik özelinde (şu an 3D VDD çözüyorum) verimsiz ve uzun sürede az soru çözüyordum ve bu, moralimi ve motivasyonumu çok düşürüyor. Her dakika verimsiz çalıştığım aklıma geliyor ve kendime kızıyorum. Çalışma verimimi ve soru çözüm hızımı artırmak için ne yapmalıyım? Şu ana kadar matematikte 1 kaynak bile bitirmedim ve 11. sınıfım, sayısal.

Her haftaya 1'er konu verin. O haftanın konusunu kolay orta zor diye 3 adet kitaptan götürün(zor olmasa da olur, bu sefer 2 kitap).

Bu sayede tek konu işleyerek 2-3 kitaptan o konuyu çözeceğiniz için o konuda artık kalem hızınızı arttırmaya çalışacaksınız. Soru mantığını anlayarak çözerseniz artar da. Örneğin ebob ekok sorularında bir tane soruda adam bir soruyu süt örneği ile sormuş, aynı soru mantığında başka bir kitapta su damacanası şekliyle sormuş. Mantık aynı, sadece soru görseli farklı. Sizin burada soru mantığını anlamanız gerekiyor. Hız arttırmak böyle olur. 3D VDD görselli soru barındırmadığı için bu dediğim pek kolay değil ancak başka kitaplar ile yapılabilir.

Her haftaya 1'er konu verin. O haftanın konusunu kolay orta zor diye 3 adet kitaptan götürün(zor olmasa da olur, bu sefer 2 kitap).

Bu sayede tek konu işleyerek 2-3 kitaptan o konuyu çözeceğiniz için o konuda artık kalem hızınızı arttırmaya çalışacaksınız. Soru mantığını anlayarak çözerseniz artar da. Örneğin EBOB EKOK sorularında bir tane soruda adam bir soruyu süt örneği ile sormuş, aynı soru mantığında başka bir kitapta su damacanası şekliyle sormuş. Mantık aynı, sadece soru görseli farklı. Sizin burada soru mantığını anlamanız gerekiyor. Hız arttırmak böyle olur. 3D vdd görselli soru barındırmadığı için bu dediğim pek kolay değil ancak başka kitaplar ile yapılabilir.

Ben normalde 3D soru bankasıda çözüyordumda daha kolay orta bir kaynak almak istiyorum ne önerirsiniz?

Ben normalde 3D soru bankasıda çözüyordumda daha kolay orta bir kaynak almak istiyorum ne önerirsiniz?
Orta seviye kaynaklarda matematik olarak:

Full yayınları
345
Bilgi sarmal

tavsiyemdir. Full yayınlarını herkes bilmez ancak basit bir soru da olsa bütün soruları görselleştirdikleri için yeni nesil sorulara hazırlık açısından çok güzel bir kitap. Ayrıca soruları orta seviye. Yani ne zor ne kolaya yakın. Tam ortada bir kitap. Ben severek de çözüyorum.

Bilgi sarmal biraz daha oturaklı, soru tarzları çıkmış sorulara benzer daha mantığa dayalı sorular oluyor. Yani saçma yerlerden saçma şeyler istemiyor. Tam da kullanman gereken formülü kullanman gereken yerde kullandırtıyor. Ben seviyorum, PDF çözmüştüm.

345 kolay/orta/zor şeklinde giden bir kitap. İlk 2 testi kolay oluyor. "ÖSYM tarzında" kısmı zorluyor bazen. Bazen saçma sorular barındırabiliyor. Ancak çıkmış soruları koyuyor olması güzel bir artı.

Bu sayede tek konu işleyerek 2-3 kitaptan o konuyu çözeceğiniz için o konuda artık kalem hızınızı arttırmaya çalışacaksınız. Soru mantığını anlayarak çözerseniz artar da. Örneğin ebob ekok sorularında bir tane soruda adam bir soruyu süt örneği ile sormuş, aynı soru mantığında başka bir kitapta su damacanası şekliyle sormuş. Mantık aynı, sadece soru görseli farklı. Sizin burada soru mantığını anlamanız gerekiyor. Hız arttırmak böyle olur. 3D VDD görselli soru barındırmadığı için bu dediğim pek kolay değil ancak başka kitaplar ile yapılabilir.
3D'yi ne olarak değerlendirirsiniz? Kolay orta zor içinden

3D'yi ne olarak değerlendirirsiniz? Kolay orta zor içinden

Technopat Haberler

Geri
Yukarı