11. sınıfta ne yapılmalıdır?

Cancan142

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar. 11.sınıf olacağım. Çoğu kişi 11 çok zor, çok ayrıntılı diyorlar. Geometri ve temel matematik alt yapım var. Tek problemlerde sorun yaşıyorum. TYT fene hiç bakmadım nasıl olsa unutacağım diye. Bu yaz full matematik odaklandım. 11'i nasıl geçirmeliyim tüm dersler açısından? Nasil bir strateji izlemeliyim? Dönemin içinde ne sıklıkla TYT çalışmalıyım?

Kral sana tavsiyem matematiği fulle 1 sene mezuna kalır feni de orada fuller derece yaparsın 11.sınıfta AYT mat başlıyor bir kere kaçırırsan bir daha gelmez.

Dostum TYT fen halledilmesi çok zor değil. Sana tavsiyem hafta sonlarına veya sabah erken kalkıyorsan sabahın erken saatlerine ufak ufak problem yerleştirebilirsin sıkıntın varsa. TYT matematikte çok soru çıkıyor. Ne kadar çok pratik sağlarsan, ne kadar çok soruyu tanırsan o kadar hızlı yaparsın. TYT de hızlı olan kazanıyor.

Onun dışında TYT fenin şimdilik acelesi yok TYT denemelerinde yokluğunu hissedersin ama dediğin gibi unutuluyor ve sürekli tekrar edilmesi gerekiyor. 11. sınıf içi zaman kaybı denebilir. Sağlam bir çalışmayla 1,5-2 ayda çok rahat halledersin ki tavsiyen bunu 12. sınıfa geçtiğin yaz tatilinde yapman.

Matematik konusunda hocam çok haklı. Matematik yapan AYT sınavında her türlü kazanıyor. Mesela ben bu sene girdim. Yalnızca biyolojiden 1 boş çıkardım. Ama matematik yapamadım. Noldu 45k geldi o fene rağmen. Ama bu bence feni boşlayacağın anlamına gelmiyor. AYT fen de planlı ilerlersen kolaylıkla halledilebilir. Ama şunu söyliyeyim TYT fendeki bazı konuları da çalışmanı gerektiren konular var AYT fen de. Biyoloji bunlardan hariç tutulabilir ama örneğin TYT kimyadan mol kavramını bilmezsen AYT kimyada da çok zorlanırsın. Dediğim daha çok zamanın var ve bunların hepsi halledilebilir. Şimdiden mezun fikrine kapılmanı tavsiye etmiyorum şahsi olarak.

TYT türkçe adına bir şey söylememişsin ama ben yinede biraz bahsedeyim. TYT türkçe de tıpkı diğer dersler gibi çalışılması gereken bir ders. Denemelerle yükselir mi ? Evet yükselir ama bir yere kadar. Otur TYT türkçe kamplarını izle. İstersen yemek yerken istersen yatarken bildiğin şeyleri atlaya atlaya izle. Basit gelebilir ama bilmediğin çok basit bir bilgiden bir net gidebilir. Canın yanar. Sana tavsiyem sabah rutininde bir gün problem bir gün türkçe şeklinde ilerlemen. Yada haftasonu bir akşamını türkçeye bir akşamını probleme ayırman. Onun dışında şimdilik çok abanmana gerek yok TYT'ye. Tekrar tadında süreklilikle ilerlemen en iyisi. Vel Hâsılı Kelam matematik çalış. Çok matematik çalış.

Çok teşekkür ederim hocam, harfiyen uygulayacağım. Emeğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.

Kral sana tavsiyem matematiği fulle 1 sene mezuna kalır feni de orada fuller derece yaparsın 11.sınıfta AYT mat başlıyor bir kere kaçırırsan bir daha gelmez.

Hocam ben 27 de gireceğim. 11 başladığında her günü değerlendirmek lazım. Müfredat değişiyor benim gireceğim sene o ayrı benim için. İşler daha çok zorlayabilir. Matematiği bir şekilde iyice halletmeye çalışacağım. Tüm soru tiplerine alışınca TYT de zaman kazanmış olurum zaten. Değil mi? Emeğiniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…