Annem bugün üniversite sınavı konusunda ne yapacağımı sordu. Hayatımda hiç kitap açıp çalışmamış, sürekli bilgisayar başında vakit geçiren birisiyim. "bugünden çalışman lazım, insanlar günde 1000-2000 soru çözüyor, sen bir şey yapmıyorsun" diyor. Fakat benim dün çalıştığım bile aklımdan siliniyor sanki. Ders çalışmayı bilmiyorum, ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum.
YKS için diyorsan Başlangıç için önermem gereken şey TYT başlayacaksın fakat tabii ki dediklerine göre hiçbir şey bilmiyorsun. Bu yüzden vereceğim videoları ve kitapları kullan.
Öncelikle Antrenmanlarla matematik çözmen lazım bu çok önemli. 1. sınıftan 9. sınıfa kadar olan çoğu temel şeyi sana öğretecek.
Bundan sonra Türkçede paragraf soruları çözmeye başlayacaksın, çok yanlışın olacak ama zamanla yükseleceksin. Kitap olarak tavsiyem hız yayınları paragraf kitabı.
Sırada coğrafya var. Coğrafya için coğrafyanın kodları kanalını izleyeceksin. TYT kampından önce harita bilgisi videoları var onu izleyeceksin.
Fizik - kimya - biyoloji için istediğin kanalı izleyebilirsin, benim hocam iyidir.
Ufak ufak temeli attıktan sonra
Matematik için antrenman yayıncılık, hiç problem değil kitabını alacaksın. Ardından 3-4-5 TYT matematik, Bilgi Sarmal TYT matematik kitaplarını çözeceksin.
Türkçe de dil bilgisi öğrenmek gerek bunun için rüştü hoca izleyebilirsin. Kendisinin 49 günde TYT Türkçe kampı var.
Coğrafyanın kodları kanalından 9 günde TYT coğrafya izleyip bol bol soru çözeceksin ve harita çalışacaksın.
Diğer dersler için de konuları dinledikten sonra kolay soruları çözmeye bak, sırasıyla da yavaş yavaş orta-zor sorulara geçersin.
TYT'yi zamanla halledersin, tüm detayları veremiyorum ancak işin içine girince ne yapman gerektiğini zamanla öğrenirsin. TYT bitince AYT için sana tavsiyem şimdilik ayt kamplara başlamana gerek yok zaten anlamazsın. Okulda dersi derste dinle yaz tatili gelince TYT'yi bitirmiş veya bitiriyor ol. Yaz tatilinde de AYT başlarsın ama şu an okulda dersleri dinle. Fakat ayt'yi yapabilmek için de şimdiden mutlaka antrenmanlarla matematik kitabını bitir, ve diğer dersler için hızlı kampları izle. Yoksa 11'i anlamazsın.
not : arkadaşlar ben de yks 25 öğrencisiyim ve çok temelim yok yeni başladım ve az çok bilgilerime göre cevapladım. eğer yanlış bilgi verdiysem düzeltebilirsiniz. önerdiklerimden daha iyi önerileriniz varsa hem beni hem de konu sahibini bilgilendirebilirsiniz.