11 yaşında yazılıma nereden başlanmalı?

Programlamaya başlamak yerine İngilizce'ye başlamak daha mantıklı.

Cümle yapısı ve sözcük, gramer öğrenmen daha mantıklı. Çünkü programlama öğrenilir, fakat programlama Türkçe değil, İngilizce. Bir hata ile karşılaştırdığında, bu hatayı Google'da araştırdığında çıkan sonuç %99 İngilizce siteler, doğal olarak İngilizce yazılar.

Bu yüzden bu yaşta, programlamadan önce İngilizce öğrenmek daha mantıklı.
@nextron.bat stackoverflow.com'dan bir makaleye girin ve okuyun. Eğer anlayabileceksen iyi.

yazılım bilen herhangi bir insan discorddan eklese iyi olur hatalarımı paylaşmam için.

Dostum bence 11 yaşında bu işlere bulaşma. Eğlenmene bak, arkadaşlarınla oyun oyna, şimdiden üniversiteyi düşünmen anlamsız. Emin ol ileride istemesen de çalışacaksın zaten. İlla kendine ayriyeten bir şey katmak istiyorsan üstte de denildiği gibi İngilizce öğren. Tanıdığım İngilizcesi iyi olan çoğu insan senin yaşlarında ya özel kursa gitmiş ya da özel okula gitmiş. Ben de 5. sınıfta özel okula gidiyordum ve haftada 15 saat İngilizce alıyordum. Sonrasında devlet okuluna gittim ve temelim yaşıtlarıma göre çok daha ilerideydi. İngilizcem iyi diye geçiştirme, bir şeyi gerçekten öğrenmek istiyorsan İngilizce öğren. Onun dışında dediğim gibi bu yaşında kendini ayriyeten geliştirmene gerek yok, derslerine çalış, arkadaşlarınla oyun oyna, dışarıda bisiklet falan sür, hayatın tadını çıkar .

Kesinlikle katılıyorum bu yaşta böyle işler için erken kesinlikle.

ingilizcem dediğim gibi iyi ve 7. sınıf olmama rağmen okullarda lise ingilizcesi öğreniyorum sadece kendime özel bir şekilde yani demek istediğim ingilizcem güzel
yaşıma göre büyük işlere bulaştığımın farkındayım ve devam edeceğim bırak veya ingilizce öğren gibi tavsiyeler pek işime yaramaz çünkü biliyorum.teşekkürler

11 yaşında 7. sınıfa gidiyorsan erken yazıldın herhalde . Lise İngilizcesi görmen tabii ki iyi, ama bu öğrenmeme gerek yok diyecek kadar yeterli demek değil. Ben lisedeyim, 10. sınıfta bile B1 seviyesi öğretiyorlar. Yazılım da dahil ne yaparsan yap ileride İngilizce araştırma yapman gerekecek ve B1 seviye İngilizce ile bu biraz zor. Yeniden söylüyorum, bu yaşta gerçekten bunlarla uğraşma. Şuan çocuksun (aşağılamak için demiyorum), bırak çocukluğunu yaşa

şimdi yapmazsam büyüyünce hiç yapamam gibi geliyor ben bunu öğrenmek zorundaymışım gibi

Kardeşim yazılım öyle abartıldığı kadar zor bir şey değil. Şuan yaşının yazılımı iyi kapabilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorum.

Hem hayatının her noktası hem de yazılım için şuan yapabileceğin en önemli şey ingilizce öğrenmektir. Bir yandan da matematik ve fen derslerini çalışırsan ilerisi için kendine iyi bir yatırım yapmış olursun. Matematik ve Fen senin iyi bir üniversiteye girebilmen için gerekli olan başlıca derslerdir.

Sakın acele etme, heyecana kapılma. Çünkü önünde çok uzun yıllar var.

İngilizce için şu şekilde başlayabilirsin;

İngilizcede en çok kullanılan 200 kelime diye arat ve bu kelimeleri türkçeleri ile birlikte bir deftere not al. Daha sonra internette seviyeli kitaplar var. Starter/A1 seviyesindeki kitapları pdf şeklinde edinebilirsin. Bu hazırlıkları yaptıktan sonra ingilizce zamanları öğrenmen gerek. Ama ayrıntılara takılma cümle içerisinde hangi zamanın kullanıldığını anlayabilmen ilk başta senin için yeterli bir seviye olacaktır.

Şu zamanlar senin için yeterli olacaktır;

Present Simple
Present Continuous
Past Simple
Past Continuous
Will
Be going to

Tekrar ediyorum şuan senin için en önemli şey ingilizce öğrenmek. Konuşup yazman da gerekmiyor, liseye kadar okuduğunu ve duyduğunu anlayacak seviyeye gelebilirsen lisede yazılım işini o kadar kolay halledersin ki sen bile şaşırırsın.

yardımın için çok teşekkür ederim. istediğim yardım buydu
konuyu kapatabiliriz.
abi discorddan eklersen iyi olur önerdiğin kitapların linkini atabilirsin

`Slawers#9999

Son düzenleme:
11 den 7 yi çıkarınca 4 yaşında okula başlamışsın. Scratch öğrenemeye çalış. İngilizcen muhtemelen "I love you" dan ibaret.

Yok iyi biliyorum diyorsan, buradan kendini bir sına.
Yabasic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…