11 Yaşındaki birine kart alınmalı mı?

Hello bfy

Hectopat
Makaleler
1
Kardeşim anneme ek kart istiyor 11 yaşında. Annem de kabul etmezler çaldın mı derler diye açmıyor. Sizce doğru mu yoksa açmalı mı?

Kardeşim anneme ek kart istiyor 11 yaşında. Annem de kabul etmezler çaldın mı derler diye açmıyor. Sizce doğru mu yoksa açmalı mı?
Sanıyorum papara bile 12 yaş üstüne ön ödemeli kart açıyor. Bu yüzden ben mantıklı bulmuyorum. Limit belirlemeli bir şekilde olursa belki olabilir.

@Hello bfy kardeşin annene ek kart istiyor sonra da çaldın mı derler diye açmıyor mu? Hocam pek açıklayıcı olmamış ama kardeşinize ininal alabilirsiniz ne limit aşma ne de borçlanma oluyor gidip şoktan kendi parasını atsın istediğini alsın.

Kardeşiniz kendisi için mi annenizden ek kart istiyor? Öyle ise çocuklar için harçlık kartları var. Ön ödemeli kartlardan alırsınız hemen kardeşiniz içine istediği gibi para aktarıp rahatça kullanır.

Mantıklı, aile bütçesine zarar vermeyecek harcamalar yapıyorsa ailenizden birinin kartıyla yapabilir. Kimse bir şey demez zaten. Bu yaşta kendi geliri olamayacağına ve böyle bir istekte bulunduğuna göre böyle alışverişler de yapmıyor. Açmayın, ne kadar geç tanışılırsa o kadar iyi. 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı