11 yaşındaki çocuğa yazılım eğitimi

Gamemaker desem tabii Türkçe yama vs.si gelmiş midir bilemem ama scratch gibi kolay bir şeyden sonra antrenman gibi olur sanki?
Scratch ona nasıl gelir bilmem ama ben 7 yaşında Scratch'e başladım. 12 yaşındayım Unreal Engine kullanıyorum.
12 Yaşındayım YouTube'dan Öğrenci yoklama sistemi yapma videolarını kopyalıyorum.. (Yapıp hocama ben yaptım demiyorum tabii ki!)

Hocam yasına en uygunu bu. Blok kodlama dısında sıkacaktır cogu.

Sanmıyorum hocam. 10 yaşımdayken abim bana Java öğretmeye kalkmıştı. İlk başlarda zorlanmıştım ama kodlamanın nasıl bir şey olduğunu ve ciddiye alınılması gerektiğini o şekilde öğrenmiştim. Bir yerden başlamak lazım.

Algoritma ne biliyor mu? Kodlamanın temelinde yatar sonuçta. Diğerlerinin dediği gibi eğer bilmiyorsa Scratch ile başlasın. AppInventor'da da bir şeyler geliştirebilir.

Abartmayın! O kadar da değil. Ayrıca bu işler zoraki olmaz. Kuzeninizin ilgisi yoksa zorlamayın.

Zorlamalık bir durum yok kendisi bana sordu bilgisayar oyunu nasıl yapılır diye anlattım öğrenmek istediğini söyledi. O yüzden konu açtım.

Zorlamalık bir durum yok kendisi bana sordu bilgisayar oyunu nasıl yapılır diye anlattım öğrenmek istediğini söyledi. O yüzden konu açtım.

Yok o anlamda demedim zaten. Gerçekten nasıl yapıldığını anlattığınızda eğer istemezse öğrenmeyi, zorlamayın. Oyun yapmak kolay bir işmiş gibi gelse de aslında çok karmaşıktır. O yaştaki biri için bu böyledir. Denemeden bilemeyiz orası ayrı.

Hiç bilgisi yoksa Scratch'le başka yoksa çok zorlanır. Daha sonra Python, Unreal Engine, Unity diye gidebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…