11 yıllık E5200 masaüstü bilgisayara yükseltme yapmak

Makaleler
12
Merhaba, şu an kullandığım bilgisayarım 11 yıllık. Bu bilgisayarın eski kasasını değiştirip Zalman S4 Plus, 250W güç kaynağını da değiştirip Aerocool VX Plus 500W almak istiyorum, bir nevi yükseltme yapacağım. Ek olarak yaz aylarında hafif işlerde çalışıp monitör olarak da Acer Nitro QG241YPBmııpx 165 Hz monitör alıp 1920x1080 çözünürlükte bilgisayarımı kullanmak istiyorum. Ayrıca artan parayla Logitech çevre birimlerini tercih edip kaliteli klavye ve mouse modellerinden bütçeme uygun olan bileşenleri alacağım. İlerleyen zamanlarda anakartı ve işlemciyi de değiştirerek GT 1030 veya GTX 1050 Ti almayı düşünüyorum. Sizce aldığım karar mantıklı mı? Daha iyi ne tavsiye edilebilir?

Şu an kullandığım sistem:

Anakart: ASUS P5KPL AM-SE.

CPU: Intel Pentium Dual Core e5200.

Grafik kartı: MSI NVIDIA GeForce GT 710. (1 GB VRAM)

Kasa: Everest snc-3019.

PSU: Everest EPS-1400a. (C4 olduğunu biliyorum, beni korkutuyor, en kısa zamanda konuda belirtilen güç kaynağıyla değiştireceğim.)

Sistem diski (SSD): Gigabyte GP-gstFS31120Gntd.

Herhangi bir HDD kullanmıyorum.

İşlemciyi overclock yap. O işlemciyi voltaj vermeden 280 FSB'ye kadar çıkarmıştım. Sende daha yüksek hızları görme ihtimali var çünkü DDR2 sistem kullanıyorsun. Ben DDR3'te bunu yaptım. Ayrıca işlemci anakart RAM değiştirsen çok iyi yaparsın. Ama yok değiltirmeyeceğim diyorsan işlemci sanallaştırması yok. O yüzden performans kaybı çok olur. En azından işlemci yükselt sonra OC yaparak ekran kartını kaldıracak seviyeye gelir.

İşlemciyi overclock yapmam için güç kaynağını değiştirmem gerekl, şu anda yapamam. Ayrıca sistem bileşenlerinin stok halinde kullanılmasından yanayım, zorlamak istemiyorum. Ve bu anakartla olacak iş gibi görünmüyor. İşlemci, anakart ve RAM bellekleri ilerleyen zamanlarda değiştireceğim.

Değiştirme gerek yok. Şu an bende çoğu kişinin bomba C4 denilen Power Boost güç kaynağını kullanıyorum gram sıkıntı yaşamadım. Ben FOEM 300W güç kaynağı ile OC yaptım. Hatta no name 250W güç kaynağı ile bile OC yaptım sorun çıkmaz. Çünkü işlemci 65W ya kullanır ya da kullanmaz.

Yine de riske atmak istemiyorum hocam. Aerocool VX PLUS güç kaynağı serisinin 500 W güç veren ürününü alırsam rahatlayacağım. Sizin başınıza neden felaket gelmedi anlayamadım, zira bu güç kaynağı bana güven vermiyor. Yüksek performans ayarına bilgisayarı aldığım zaman PSU içinden elektriksel bir ses geliyor ve Coil Whine sesi de değil. Tüm sistemin çöpe gitmesinden korkuyorum.

Ben bugüne kadar nihai performansta kullandım hep. Yani bir sorun yaşamadım. Ama benim bilgisayarı kullandığım yerde ara ara dalgalı elektrikler gelebiliyor. Çünkü iş yerinde çalışıyor ve kompressör her çalıştığında elektrik dalgalanıyor. Ama ona rağmen ben bir sorun yaşamadım. Galiba sizin şansınız böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…