Teknobiyotik'teki çok daha iyi. Daha önce duyduğum markalar ancak sıvı soğutucunun performansını bilmiyorum. Ama performansı kötüyse bile değiştirmen yararına olacaktır.Yeni bir masaüstü oyuncu bilgisayarı almayı düşünüyorum da bazı noktalarda kararsız kaldım fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Öncelikle konuya şöyle başlayayım; marka PC mi toplama PC mi muhabbetine girmeyi pek düşünmüyorum zira kararım marka PC alma yönünde. Onun da sebebi şu ki; birincisi, toplama konusunda yeterli bilgimin olmaması ikincisi ise yaşadığım şehirde bu tür konularda bilgisine güvenebileceğim herhangi birisinin olmadığını düşünmem.
Şimdi de gelgelelim kararsız kaldığım, fikirlerinizi merak ettiğim noktalara; örnek üzerinden anlatacağım, şöyle ki;
Yukarıda vermiş olduğum linklerde iki ayrı marka PC var, sizce ekran kartının en az 1060 6 GB veya 1070 olduğu ama tamamen bilinen ve güvenilir marka olan MSI olarak mı tercihte bulunayım yoksa aynı fiyatlarda GTX 1080 veya 1080 Ti veren Teknobiyotik sitesinden mi tercihte bulunayım?
- Msi Pc Infinite A 8rd-410xtr I7-8700 16gb Ddr4 256gb Ssd+1tb 7200rpm Gtx1070 Gddr5 8gb Dos Dvd Siyah - GittiGidiyor
- Intel Coffee Lake i7 8700K 3.7GHz, GTX1080Ti 11GB, 16GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Her ikisinin de kendine göre dezavantajları ve avantajları var, mesela MSI'ın verdiği PC'de RAM hızı 2400 MHz olarak görünürken Teknobiyotik'teki 3000 MHz görünüyor (sanki daha yeni nesil bir model sunuyormuş gibi hissediyorum) ama bir yandan da MSI PC'nin sonuç olarak tüm parçaları kendi üretimi ve markası; fakat Teknobiyoti'e baktığın zaman ekran kartı, RAM vs. bunların hepsi farklı ve en azından benim duymadığım, kaliteli mi kalitesiz mi olduğunu bilmediğim markalar, bu konuda da MSI güven veriyor.
O yüzden bu noktada çok kararsızım arkadaşlar sizce ekran kartı bazında 1060 6 GB veya 1070 seviyesinde tutup MSI gibi Asus gibi bilinen markalara mı yönelmeliyim yoksa aynı fiyata çok daha üst düzey ekran kartı sunan (1080, 1080 Ti gibi) Teknobiyotik, İtopya gibi sitelere mi yönelmeliyim ? Yardımcı olur veya en azından fikir verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Yani evet orası öyle belki ama yine de çok anlamadığım için kendime de güvenemiyorum açıkçası. Hani yaşadığım şehirde güvenebileceğim birisi olsa yine evet de iş bana kalınca güvenemiyorum.Kesinlikle itopya,teknobiyotik gibi sitelere yönelmelisin.Aslında forumda size toplama konusunda bilgilendirecek ve yardımcı olacak çok kişi var. Bence toplamaya bir şans vermelisin.
Fikirlerin bu sitelere yönelmem yönünde yani, anladım. Dur bakalım daha insanlar ne yazacak. Daha da kararsız kalacağım gibi hissediyorum ya neyseTeknobiyotik'teki çok daha iyi. Daha önce duyduğum markalar ancak sıvı soğutucunun performansını bilmiyorum. Ama performansı kötüyse bile değiştirmen yararına olacaktır.
Yok zaten koyduğum linkler örnek olsun diyeydi yoksa tabi karar verirsem araştıracağımTek markanın pek bir avantajı yok zaten genelde hepsi değil anakart ve ekran kartı kendi markası onun dışındakiler bildiğimiz dışardan toplama parçalar onlarda bizim gibi toplayıp üstüne kar koyup sattıkları için pahalıdır. MSİ' deki parçalar diğer linktekinin baya altında sadece ekran kartı olarak baksak anlaşılıyor 1070' e 1080 Tİ.
Teknobiyotik' ten alabilirsin. Ben oradan bir sistem aldım, fakat bendeki sistemde ekran kartı ve kasa çok kötüydü değiştirme talebi istedim değiştirdiler sağolsun bir üst modelle fiyat farkı ödeyerek.
Bazı insanlar iade veya garanti konusunda sıkıntı yaşamış şikayet var' da tabi çoğu sitede oluyor da belirteyim dedim bende henüz bir sıkıntı olmadı hiç.
Bence bunu alın. Aynı gözüksede aşağıda parçalara baktığında RTX 2080 koyulmuş. İsterseniz arayın sorun gerçekten 1080 Tİ' mi yoksa 2080' mi diye. 2080 ise bu linktekini alman daha iyidir. Sıvı soğutucu daha büyük.
Intel Coffee Lake Core i7 8700K, GTX1080Tİ 11GB, 16GB DDR4, 1TB HDD Oyun Bilgisayarı - Oyuncu Masaüstü - Oyuncu PC
Ama şöyle bir durum da yok mu rtx ekran kartları 1080p monitörlerde dar boğaz yapıyor diye duymuştum yani en az 2k monitör gerekli diye biliyorum bu doğru mu; zira doğruysa en az 2k monitör gerekli ki o da bütçeyi çok yükseltecekİtopya Hazır sistem>>>Fiyat: 11.551,27
- Intel Core i5 9600K Soket 1151 3.7GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 14nm İşlemci
- ASUS TUF B360-PRO GAMING Intel B360 8th Gen Intel Soket 1151 DDR4 2666MHz RGB Anakart
- ADATA XPG SPECTIRIX D41 16GB (2x8GB) 3000MHZ DUAL DDR4 CL16 RGB RED PC RAM
- ASUS GeForce Dual RTX 2070 8GB OC GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
- Cooler Master MasterBox MB500 TUF Edition 3x120mm RGB Led Fanlı MidTower Kasa
- Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi
- Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
- Cooler Master MasterWatt 650W 80 Plus Bronze Aktif PFC 120mm Fanlı PSU
teknobiyotik sistem öneriside güzel parça olarak itopya daha kaliteli markalar kullanmış bu yüzden 2070 2080 farkı var.