11400F ısınma ve güç tüketimi problemleri olur mu?

Bora_Türkiye

Hectopat
Selamlar arkadaşlar, ben Intel 11. nesil işlemci almaya karar verdim. İnternette çok ısınıyor çok güç tüketiyor denildi. Benim almak istedğim işlemci olan 11400F ben fiyatına bakmıyorum, sadece almak istediğim bir işlemci. Bunda da böyle çok ciddi güç tüketimi, çok ciddi ısınma tehlikesi olur mu? Eğer bu işlemciyi alırsam Xigmatek Windpower Pro ile soğutma takacağım. RTX3060'ın yanında 650W PSU yeterli olur mu?

Hayır, 11400F aşırı güç tüketen bir işlemci değil. 11400F stok soğutucu ile gayet rahat soğutulur içiniz rahat olsun. PSU konusunda 3060 kaç watt yiyor bilgim yok fakat 750W ile 3080 besleniyorsa 650W ile 3060 beslenir diyorum düz mantık.

650W PSU yeterli olmaz. Intel'in 11.nesil işlemcileri çok gereksiz para israfı. Bununla ilgili çok güzel bir rehber açılmıştı.

Aslında güzel işlemci 10400F'e göre kayda değer bir fark var aralarında bence biraz beklenip alacak kişilerin kullanıcı deneyimlerine bakılabilir, şahsen ben f/p bir işlemci olduğunu düşünüyorum 10600K ile aralarında ciddi fark var yine AMD'nin R5 3600 işlemcisini de geride bıraktı baya bence alınır.

Ciddi misiniz? F/P yakından bile geçemez. En kötü nesillerinden biri.

Kiminiz iyi, kiminiz kötü bir tercih olduğunu söyledi. Biraz daha açıklık verir misiniz? Çok fazla ikilemde kaldım.

Ciddi misiniz? F/P yakından bile geçemez. En kötü nesillerinden biri.
Bir önceki nesle bakıldığında ciddi fark var ve diğer 11. nesil işlemcileri bir önceki nesle kıyasla çok fazla bir gelişmişliği yok, 11400F kötü bir işlemci değil bence fiyatı güzel olur ise bence alınır.

Kiminiz iyi, kiminiz kötü bir tercih olduğunu söyledi. Biraz daha açıklık verir misiniz? Çok fazla ikilemde kaldım.

Bakın hocam, internette objektif incelemeleri mevcut. Burada kavga çıkacak gibi, ben hiç bulaşmadan pişman etmez deyip kaçıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazınıza sadece gülmekle yetiniyorum. Intel'den bu kadar kötü işlemci görmemiştim.

Berbat işlemci. 350 Watt çekmiş ve Single-Core da geçmiş sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…