11400F'nin Cooler Master ML120l V2'yle testte 75 dereceye çıkması normal mi?

MelihXEARA

Femtopat
Daha fazla  
Cooler Master ML120l V2 aldım ve tam yükte AIDA64 Extreme ile denedim sıcaklık değerleri 70-75 arası. Sizce bu ısı değerleri normal mi?

İyi sayılabilecek değerler. Termal macun da önemli bir faktör. Ama bu şekilde bir sorun yok.

İyi sayılabilecek değerler. Termal macun da önemli bir faktör. Ama bu şekilde bir sorun yok.
normal yani dimi hocam
@MelihXEARA işlemci güç limiti açık mı?
güç limiti derken biliyorum onu biraz açıklarsanız hocam anlarım hemen
Soğutucun bence kaliteli değil hatta kalitesiz. Bende kullandım çünkü. 70-75 ona rağmen bence iyi değer aralığı.
kötü yani ona göre hava soğutucu alsaydım nasıl olurdu mesela cooler master hyper 212 spectrum
Bende 100 dereceyi görüyor ama 200W'ta görüyor sonra 125 W tüketim ile 65 70 civarı geziyor.
hangi işlemci 11400f demi hocam sizinde

normal yani dimi hocam

güç limiti derken biliyorum onu biraz açıklarsanız hocam anlarım hemen

kötü yani ona göre hava soğutucu alsaydım nasıl olurdu mesela cooler master hyper 212 spectrum

hangi işlemci 11400f demi hocam sizinde
Bilmiyorum soğutucuları pek masaüstü kullanmıyorum uzun zamandır. Ama bende cm 120ml kullandım da gerçekten bir süre sonra hem ses hemde sıkıntı çıkarıyordu. 240ml alabiliyosanız onlardan önerebilirim

Normal yani değil mi hocam

70-75 derece fena değil. @Genzonzi'ye katılıyorum. Pompası ve fanları hakkında sorunları olan bir model o. Kule tipi hava soğutma fazlasıyla yeter o işlemciye. İsterseniz sıcaklıkları biraz daha düşürmek isterseniz deneme amaçlı olarak push n pull yöntemini uygulayabilirsiniz.

240ML alabiliyosanız onlardan önerebilirim

240mm sürümünde de aynı sorunlar bulunuyor. Malum aradaki tek fark radyatör boyutu.

70-75 derece fena değil. @Genzonzi'ye katılıyorum. Pompası ve fanları hakkında sorunları olan bir model o. Kule tipi hava soğutma fazlasıyla yeter o işlemciye. İsterseniz sıcaklıkları biraz daha düşürmek isterseniz deneme amaçlı olarak push n pull yöntemini uygulayabilirsiniz.

240mm sürümünde de aynı sorunlar bulunuyor. Malum aradaki tek fark radyatör boyutu.
Aynen biliyorum. Ben açıkçası cooler master'ın tamamen marka ve kalitesiz ürün sattığını düşünüyorum. Ha son zamanlarda ML 360'ları iyi görünüyor ama ben gene cooler master düzelmeden almazdım yani. Daha çok F/P markalar mevcut. Bence en iyisi de Arctics Liquid Freeze.

Ben açıkçası Cooler Master'ın tamamen marka ve kalitesiz ürün sattığını düşünüyorum.

Genel ürün gamında böyle bir şey söylemek saçma olur. MWE V2 Bronze serisi PSU'ları en basitinden gayet iyi. Soğutucu tarafında da biraz haksızlık olur aslında direkt kötu demek. Hyper 212 Spectrum ve Black Edition en basitinden başarılı kule tipi soğutmalar. Illusion serisi var fena değil ancak pahalı kesinlikle, ben de aynı şekilde ya gider PF240 ya da Liquid Freezer II alırdım. Termal macun olarak MasterGel Pro iyi. Yani tamamen marka satmak değil, ama geri kaldığı noktalar oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı