1150 Casper H81 sistem için yönelik işlemci önerisi

Detquert

Decapat
Arkadaşlar merhaba, şöyle bir sorum olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sorum şu, benim sistemim şu an;
i7 4790.
Sapphire RX570 4 GB 256 Bit ITX.
1150 Casper H81 anakart.
650 sharkon PSU.
240GB WD SSD.
1 TB Toshiba harddisk.
8 GB RAM.
Bu sistemimde ben işlemciyi değiştirmek istiyorum. İşlemci olarak ileriye yönelik 800 TL ile 1500 TL arası bir işlemci önerir misiniz? İşlemciye uygun anakart ve RAM'de de yardımcı olursanız sevinirim. 3 parça değişikliği yapacağım: İşlemci, anakart ve RAM. İlerleyen zamanlarda ekran kartını değiştireceğim, yani 3 ay gibi.

Bu soket yapısında elindeki işlemciden geçmeye değecek güçlü bir işlemci yok. 4790K alabilirsin, 4790 modelinden 4790K modeline de geçilmez. Elindeki işlemci bu soketteki en güçlü modellerin başında geliyor.

Yanlış yazmışım hocam kusura bakmayın ben yeni nesil bir işlemci alacağım yani DDR4 sisteme geçeceğim

Şimdi şöyle hocam ben twichtv de yayın yapıyorum oynadığım oyunlar Battlefield1 The Witcher 3 Destiny2 sea of thives vb büyük oyunları oynuyorum işlemcim 4 nesil eski evet iş görür ama sistem zaten DDR3 benim yapmak istediğim işlemci anakart ve RAM çıkarıp yerine Ryzen 5 2600X ve ona uygun anakart ve 16 GB DDR4 RAM yapmak amacım lakin bu sisteme ben 3 ay sonra RX 5600 XT alabilirim bu durumda sence Ryzen 5 2600X işimi görür mü hocam.
Bu arada bayağıdır bu uygulamayı kullanmıyorum yazım yanlışı vb sorunlarım olduysa özür dillerim.

Dediğin kart ile R5 2600X kullanmakta bir sakınca yok. Bütçen varsa 5. nesil Ryzen işlemci al onların oyun performansı çok iyi. Bundan önceki Ryzen serileri oyun performansında Intel'in gerisinde kalıyor.

Hocam 5000 serisine inan şu an bütçe ayıramam anca 2 sene sonra alabilirim
Dediğin kart ile R5 2600X kullanmakta bir sakınca yok. Bütçen varsa 5. nesil Ryzen işlemci al onların oyun performansı çok iyi. Bundan önceki Ryzen serileri oyun performansında Intel'in gerisinde kalıyor.
Hocam 5000 serisini şu an alamam malesef ki benim amacım cyberpunk battlefield v ve diğer yeni çıkmış bütün oyunları high ve ultra ayarlarda oynamak 2k veya 4k sında değilim zaten şu an rx 570 zaten bu yıl bitti işlevi kalmadı çok zaten ben sadece yapmama gereken şu an işlemci anakart ve ramleri değiştirmek ddr3 den kurtulmak istiyorum ddr4 sisteme halen geçemedim
Ryzen 2600X ile 16 GB RAM yapacağım anakart olarak hangisini önerirsin bu işlemciye yani bu işlemci RX 570 ve RX 5600 XT'e darboğaz yapsın istemiyorum ki umuyorum yapmıyordur?

Ryzen 3100 Gıgab
B350-450 Anakart modellerine bakabilirsin. 2600X, 570 ve 5600XT modeli için yeterlidir.
Oyun içinse ryzen 3100 veya 3500x daha mantıklı olacaktır bence.

İntel tarafında ise i3 10100 var ancak anakartları biraz pahlı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…