11500 TL sistem toplama

Gaia sistemi ASUS TUF B450M anakart, 3600X işlemci ve 3200 MHz CL16 RGB RAM ile değiştirebilirse güzel olur.

Uzun yıllar kullanman için 8 çekirdekli Ryzen 7 3700x işlemci, uyum ve performans konusunda uğraştırmaması için B550 anakart.
Ryzen sistemde performans anahtarı olarak RAM de önemli.
Anakartın sitesinde destek kısmında uyumluluk başlığı bulunur. Oradaki listede bulunan RAM'leri seçmeni şiddetle tavsiye ederim.
Ryzen 3000 serisi işlemcilerin performansı en iyi 3600 MHZ RAM'lerde artıyor. İkinci seçenek 3200 MHZ. Hiçbir şekilde 3200 MHZ'in altında RAM almayın.
Ekran kartında yazılım ve stabilite yönünden Nvidia öneririm. RTX serisi az ısındığından ( bazı Gigabyte modelleri dışında) Asus, Msi, Zotac gibi firmaların uygun fiyatlı modelleri alınabilir.
Nvidia ekran kartı kullanacaksan ve çok üst seviye almayacaksan Cooler Master, Corsair, Seasonic, High Power, Fsp gibi markaların 650 WATT 80+ modelleri hem güven verir hem de çok yeterli olur.
Nvme SSD ve sata SSD arasında oyunlarda bölüm yükleme sürelerinde ortalama 1 saniye fark var. Render, Video kurgu gibi işlerle veya büyük dosyaları işlemekle ilgili işlerle uğraşmıyorsanız sata SSD gayet yeterlidir. Samsung SSD işinde en az sorunu olan markadır. Diğer marksların da 3D nand ürünleri de gayet iyi göründü.
Overclock işine girmemenizi öneririm. Çok fazla ince ayar var, işlemci overclock potansiyeli şans işi. Overclock ile oyunlarda 3-5 FPS arttıracağım diye pahalı anakart ve sıvı soğutma alacağınıza o parayı ekran kartına yatırın 20-30 FPS artsın.
Soğutmada Msi Core Froze L veya benzer performanslı birşey yeterli. Sıvı soğutmada en iyi marka Corsair diye biliyorum. Sorunsuz yıllarca kullanırsın.
Kasa olarak Cooler Master Mb511 çok iyi bir seçenek. Önü ızgara, hava sirkülasyonu iyi. Üstte sıvı soğutma desteği var. Alacağın kasada önü komple ızgara olan modeller daha iyi olur.

Gaia sistemi ASUS TUF B450M anakart, 3600X işlemci ve 3200 MHz CL16 RGB RAM ile değiştirebilirse güzel olur.

Öyle yaptım teşekkürler

B450 anakartların biosu güncel değilse ryzen 3000 seri işlemciler çalışmaz. Alacağınız yerden bunu teyit ettirin. B450 anakartların biosu güncel olsa dahi ryzen 7 3000 serisi işlemcilerle kullanımı önerilmiyor. Ryzen 5 3000 seri için öneriliyor en fazla.

Msi b550m mortar almayı düşünüyorum.Uygun mudur?
Sistemi siz toplayabilir misiniz yoksa toplu mu alınacak?
Toplu olursa sevinirim.

Msi b550m mortar almayı düşünüyorum.Uygun mudur?

Toplu olursa sevinirim.
Anakart iyi duruyor. Şu linkte compatibility kısmında Memory By Rx-3x00 başlığı uyumlu rsm listesi. İlgili başlığı seç sonra arama kısmına alacağın RAM'in kodunu yapıştır ve entere bas. Bu şekilde alacağın RAM'in o listede olup olmadığını anlarsın.

Hazır sistem alacak olsanız bile ayrı geleceği için ekran kartı hariç şöyle yaptım.

Intel:
Pc Toplama Sihirbazı

AMD:
Pc Toplama Sihirbazı

Ekran kartı:

Aynı anda 3 oyun çalıştırmak, render yapmak ve 4k video izleme gibi bir derdin varsa şuna bakabilirsin. Ryzen 9 3900x işlemci ve RX 5700XT ekran kartı. 2070 super ile aşağı yukarı aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…