1156 pin anakart tamiri

Yucann

Decapat
Daha fazla  
1156 pin anakartımın soketi de 2 pin kırıldı PC çalışmaz zaten ama işlemci zarar gördü mü onu nasıl anlayacağım bilemedim. Pinler aşağı doğru kırıldığı için düşünüyorum, yine de şüpheliyimç ben şimdi hem anakart derdindeyim anakart onarımı için 350 TL istedilerç 2. El bulsam sıkıntı olur mu bilmiyorum, bana biraz anlatıp öneri verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten piyasada 350TL'de LGA 1156 anakart bulunabiliyor. Fazla bir fiyat gibi geldi bana.

350 400 TL civarlarına 8 GB RAM takılabilen overclock yapılamayan Turbox anakartları satıyorlar. İlan benim ilgilenirsen yardımcı olabilirim. Xeon işlemcileri destekliyor, 32 GB'a kadar RAM de takılıyor. 3.9GHz'ye kadar overclock da yapılabiliyor.

350 400 TL civarlarına 8 GB RAM takılabilen overclock yapılamayan Turbox anakartları satıyorlar. İlan benim ilgilenirsen yardımcı olabilirim. Xeon işlemcileri destekliyor, 32 GB'a kadar RAM de takılıyor. 3.9GHz'ye kadar overclock da yapılabiliyor.
Benim eski anakartın aynısı knk baya kaliteli biliyom ama maalesef şu an onu alabilecek param yok max 350

Benim eski anakartın aynısı kanka bayağı kaliteli biliyorum ama maalesef şu an onu alabilecek param yok Max 350.

Anladım bütçene Turbox anakartlar bulunuyor genelde. Benden al diye demiyorum ASUS veya Gigabyte'ın giriş seviyelerini al en azından. Satışını da düşün ürün alırken Turbox anakartı elinden zor çıkarırsın. Belirttiğim markaların alıcısı rahat bulunuyor.

1156 pin anakartımın soketi de 2 pin kırıldı PC çalışmaz zaten ama işlemci zarar gördü mü onu nasıl anlayacağım bilemedim. Pinler aşağı doğru kırıldığı için düşünüyorum, yine de şüpheliyimç ben şimdi hem anakart derdindeyim anakart onarımı için 350 TL istedilerç 2. el bulsam sıkıntı olur mu bilmiyorum, bana biraz anlatıp öneri verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Anakart çalışır görüntü verir ama arada vermemezlik yapar. İşlemcide sorun olmaz, anakartın işlemci soketini BGA makinesinde söküp oturacağı yeri temizleyip yeni soketi otutturuyorlar bu iş çok profesyonellik istiyor her bilgisayarcı yapamaz.

Anakart çalışır görüntü verir ama arada vermemezlik yapar. İşlemcide sorun olmaz, anakartın işlemci soketini BGA makinesinde söküp oturacağı yeri temizleyip yeni soketi otutturuyorlar bu iş çok profesyonellik istiyor her bilgisayarcı yapamaz.
Bilgisayarı çalıştırdığımda 2 saniyede bir reset atıyordu. dediğin işlem için 350 TL fazla geldi bide adam riskli olduğunu da söyledi

Eğer elin yatkinsa sen onar. Ben 1156 soket asus anakartin kırık 2 pinini onardim. Kargo sırasında pinlerden 6 7 tanesi yamulmustu, iğne yardimiyla düzelttim fakat düzeltirken 2 tanesini kırdım. Kırılan pinler yerine aynı kalınlıkta tel sokup diger pinlerin yönünde ve hizasında eğim verdim, tırnak makasıyla kesip uzunluğunu da ayarladım. Sorunsuz bir sekilde çalışıyor. Şu an uzerinde x3440 takılı ve 3.8 GHz hız aşırtma ile herhangi bir sorun olmadan kullanıyorum. Eğer becerebilirim dersen dene bence. Aklına takılan yer olursa burdan yardımcı olmaya çalışırım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-03-12-18-18-36-584_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2022-03-12-18-18-36-584_com.miui.gallery.jpg
    111,7 KB · Görüntüleme: 40

Technopat Haberler

Geri
Yukarı