11700 vs 5600X sistem

mert11111

Hectopat
Hangi sistem daha iyidir dostlar?

Aralarında çok bir fark yok ama ben olsam 5600X alırdım.

3060ti daha ağır basıyor güç olarak. Thread sayısı önemli değilse alın geçin derim 5600X'i.

Biri 3060 Ti diğerinde 3060 var.
İşlemciler denk denilebilir ama 11700 biraz daha iyi.
11700 sistemin avantajları;
Sıvı soğutması olması.
Daha yüksek W değerine sahip PSU.
Kasası daha iyi(bu benim şahsi fikrim bu kasayı seviyorum )
SSD daha iyi diyebilirim(tam emin değilim).
Harici DVD yazıcı (bu devirde CD-DVD kullanan pek kalmadı ama ekstra özellik sonuçta) bu hediye değilmiş.
5600X sistemin avantajları;
Wi-Fi adaptörü olması.
RAM'lerin çift kanal olması.
Belirsizlikler(benim gözümden kaçmış da olabilirler)
11700 sistemin kasası vc model yani normalde fansız, bu sisteme Vatan kendi fan ekliyor mu yoksa sistem fansız mı geliyor?
Açık konuşmak gerekirse sırf ekran kartı farkından dolayı 5600X sistem tercih etmek biraz daha mantıklı fakat ekran kartalrı denk olaydı kesinlikle 11700 sistemi önerirdim.

Saolasın kafamdaki bütün soru işaretleri kalktı. Genel olarak herkes 5600X sistemi diyorsa onu düşüneceğim.

İşlemciler arasında yok denecek kadar küçük bir fark var oyunlarda hissetmezsin bile ama ekran kartları için her zaman tavsiyem durumumuz müsaitse super veya ti modelleri olur, ayrıca ortalama 1000 TL lik bir sıvı soğutma alabilirsin ama ekran kartı kolay alınan veya değişen birşey değil hele ki şu yoklukta.Bu arada 3060 ve 3060 ti arasında güzelde performans farkı var. Ayrıca şu videolarada bir göz at derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…