12.000 TL bisiklet önerisi

bu bütcede guzel bir elektrikli bisiklet varsa olabilir.

Hocam bütçeyi başta 22 bin oalrak görmüşüm kusura bakmayın. Eğer öyle olsaydı ikinci el bir model alıp ek batarya takabilirdiniz ama bu bütçeye çok zor. Eğer ulaşım için kullanacaksanız belirtilen modeller yerine bir hibrit model veya şehir bisikleti bakarsanız daha iyi olur. Daha rahat kullanım sağlarsınız fakat eğer arada bir toprak yola çıkarım gibi bir düşünceniz varsa belirtilen modeller sizlere çok uyun modeller. Eğer bulunduğunuz bölgenin yolları düzgünse, güzel bir asfaltı varsa, mazgal, çukur, tümsek gibi şeyler pek yoksa hibrit veya şehir bisikletine yönelin. Bu kategoride Geotech öneririm. Kaliteli ve yerlidir. Eğer diğer şartlarda iseniz belirtilen modeller gayet güzel. Bunların yerine yine Geotech bakabilirsiniz. Bende Geotech Dapper 26.5 var. Bir kez olsun bakım yapmadım ama hâlâ taş gibi. Artık aşağıda yatıyor gerçi. Elektrikliye geçtim çünkü. Her neyse önerim bu yönde. İsterseniz bulunduğunuz bölgede bir bisiklet bayiine giderek bisikletlerle bir test sürüşüne çıkabilirsiniz. Size şehir mi yoksa dağ bisikleti mi uygun karar verirsiniz.

Dağ bisikleti daha sağlamdır fakat daha çok yorar. Pratik değildir. Şehir bisikleti hafif ve pratiktir ama zorlamaya gelmez. Düzgün kullanımda sizi gömer ama ön kaldırayım oradan buradan atlayayım demeyin sakın. Hibrit ise ikisinin karışımı gibi.

Hocam bütçeyi başta 22 bin oalrak görmüşüm kusura bakmayın. Eğer öyle olsaydı ikinci el bir model alıp ek batarya takabilirdiniz ama bu bütçeye çok zor. Eğer ulaşım için kullanacaksanız belirtilen modeller yerine bir hibrit model veya şehir bisikleti bakarsanız daha iyi olur. Daha rahat kullanım sağlarsınız fakat eğer arada bir toprak yola çıkarım gibi bir düşünceniz varsa belirtilen modeller sizlere çok uyun modeller. Eğer bulunduğunuz bölgenin yolları düzgünse, güzel bir asfaltı varsa, mazgal, çukur, tümsek gibi şeyler pek yoksa hibrit veya şehir bisikletine yönelin. Bu kategoride geotech öneririm. Kaliteli ve yerlidir. Eğer diğer şartlarda iseniz belirtilen modeller gayet güzel. Bunların yerine yine geotech bakabilirsiniz. Bende geotech dapper 26.5 var. Bir kez olsun bakım yapmadım ama hâlâ taş gibi. Artık aşağıda yatıyor gerçi. Elektrikliye geçtim çünkü. Her neyse önerim bu yönde. İsterseniz bulunduğunuz bölgede bir bisiklet bayiine giderek bisikletlerle bir test sürüşüne çıkabilirsiniz. Size şehir mi yoksa dağ bisikleti mi uygun karar verirsiniz.

Dağ bisikleti daha sağlamdır fakat daha çok yorar. Pratik değildir. Şehir bisikleti hafif ve pratiktir ama zorlamaya gelmez. Düzgün kullanımda sizi gömer ama ön kaldırayım oradan buradan atlayayım demeyin sakın. Hibrit ise ikisinin karışımı gibi.

Bütçeyi 2K daha arttırıp, RKS ZF10 tarzı elektrikli bir bisiklet almak mantıklı mı?

Bütçeyi 2K daha arttırıp, RKS ZF10 tarzı elektrikli bir bisiklet almak mantıklı mı?

Ben RKS'nin alt markası olan Kuba'nın BM8Pro modelini kullanıyorum. Ben bunu 13 bine almıştım. Bunu aldığımda ZF15 10 bin lira idi. Sana şöyle söyleyeyin. Eğer bulunduğun bölgede çok yokuş varsa belirttiğin modeli alman mantıklı olur fakat eğer çoğunlukla düz ve hafif yokuşlu bir bölgede isen normal bisiklet alman hem daha sağlıklı hem daha mantıklı olur. Ben bisikletimden memnunum fakat aşırı yokuşlu bir bölgedeyim. Eğer bu kadar yokuş olmasaydı normal bisikeltle devam ederdim. Bu bütçelerdeki e bike'ların mantığu şu: Beş bin liralık bisiklete elektirik motoru takmak. Yani adlığın bisiklet normaş bir bisiklete göre çok daha kalitesiz olacak ama motoru olacak. Bu yüzden yokuşlu bir beldede ise elektirkli alman, düz bir yerde isen normal bisiklet alman yönünde öneri vereceğim.

Gördüğüm kadarıyla Kuşadası düz bir yer. Bence normal bisiklet alın. Kumsalda sürmek gibi bir düşünceniz var mı? Gerçi çok kalabalık duruyor fotolarda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı