razer DeathAdder V3 ProSelam,
Yıllar sonra konsoldan tekrar PC oyunculuğuna dönmeye niyetleniyorum. Konsol için kullandığım halihazırda güzel bir monitörüm var, onu değiştirmeyi düşünmüyorum ama elimdeki klavye ve fare çoktan ömrürlerini doldurdular. Bu sebeple onları yenilemek istiyorum.
Fare olarak 10 yılı aşkın süredir Razer naga serisini kullanıyorum, eskiden çok MMO oynadığım için çok işime yarıyordu, artık öyle pek MMO oynamasam da arada sırada oynadığımda o ekstra tuşların varlığı güzel oluyor, ayrıca sadece MMO'larda değil Minecraft vb. gibi envanter sistemi olan oyunlarda eşyalar arasında kolayca geçmek için de çok işlevsel buluyorum o yandaki ek 12 tuşu. Bu yüzden naga ve benzeri çok tuşlu mouselara daha yakınım. Ancak internette yaptığım araştırmalae sonucu insanların bunları pek önermediğini fark ettim, şeklinin kabalığı, ağırlığı gibi sebeplerden ötürü, insanlar genelde DeathAdder V3 Pro'ya da Viper V2 Pro öneriyorlar şekli ve hafifliği sebebiyle. Yani naga gibi farelere daha yakın olsam da PC ekipmanları hakkında çok bilgim olmadığı için insanların yorumlarına güvenip ekstra tuşları olmayan bir fare de alabilirim.
Kendim biraz araştırdıktan sonra şu fareleri buldum;
1-Razer DeathAdder V3 Pro (genelde en tavsiye edilen fare bu gördüğüm kadarıydla)
2-Razer Viper V2 Pro (DeathAdder gibi yine çok tavsiye edilen bir fare ama bir tık daha az tavsiye ediliyor gibi geldi)
3-Razer naga V2 Pro (naga ailesinin en son çıkan ürünü, ancak çok önerilmiyor gibi, bir yandan da daha 9 gün önce 3999 gibi fiyatlara satılırken bugünlerde 5000+ fiyatlara satılıyor, her ne kadar bütçeye sığdırılabilse de yakın zamanda büyük zam yediği için alma hevesimi kırdı)
4- Razer naga V2 HyperSpeed (Pro versiyonunun daha hafif, pilli ve Pro'daki gen 3 yerine eski gen 2 Switch kullanan versiyonu, fiyat olarak neredeyse Pro'nun yarısı olduğu için buna bir tık daha yakındım, ancak gen 2 Switch'lerin gen 3'e kıyasla daha kısa ömürlü olduğunu yazmışlar genel olarak. Uzun yıllar kullanmak için alacağım bir ürünün kısa ömürlü olmasını istemediğimden buna da çok sıcak bakamıyorum)
5- Aerox 9 Wireless ( naga gibi 12 yan tuşlu bir mouse, fiyatı naga V2 HyperSpeed civarlarında ancak genel olarak tuşların şeklinin, konumunun ve basış hissiyatının Naga'ya kıyasla çok daha kötü olduğundan bahsetmişler, o sebeple buna da çok yakın değilim)
Genel olarak baktığım fareler bunlar, ancak bunlar dışında başka fare önerilerine açığım.
Klavye olarak ise sanırım genel kanı wooting 80He'nin en iyi klavye olduğu, ama onun için de uzun süre sıra beklemek gerekiyormuş ve vergisi kapıda ödendiğinden ekstra bir vergi sürpiziyle karşılaşmaktan çekindiğim için ona çok yakın değilim. Ondan sonra Apex Pro öneriliyor gibi, ancak onun da fiyatları yakın zamanda büyük zam yemiş gibi ve internette 2 farklı versiyonu var biri normal biri 2023 versiyonu olmak üzere. Gördüğüm kadarıyla 2023 versiyonu her konuda diğer versiyonundan iyi değil, bazı alanlarda geliştirme varken bazı alanlarda daha kötü olmuş deniyor, ortada tam bir en iyi versiyon olmadığı için ondan da tam emin değilim. Onun dışında Custom keyboardlar öneriliyor ancak bu hiçbir tecrübemin ve bilgimin olmadığı bir alan, klavye konusunda genel olarak tavsiyelerinize açığım.
Farede olarak kesin olsun dediğim tek özellik Wireless olması.
Klavyede de sesinin, basış hissiyatının tatmin edici olması ve görüntüsünün hoş olmasını tercih ederim. Bu Custom klavleyelerdeki her tuşun üzerinde farklı bir görsel olabilmesi hoşuma gitti ama Custom keyboard işine nasıl girilir hiç bilmiyorum.
Mouse pad olarak da öyle çok pahalı bir şey almak istemiyorum, genel olarak ortalama fiyat bandında QCK ve IKEA mouse Pad'i önerilmiş. 300-600 lira arasına alınabiliyor. Mouse padden beklentim farenin üzerinde yağ gibi kayması ama o tarz bir mouse padlerin yüzeyi kumaş olmadığından dolayı farenin altındaki lastiklerin ömrünü azaltıyormuş sanırım, hem de fiyatları önerilen diğer pahalı markalarla benzer. 300-600 liralık mouse pad ile 1500-2000+ mouse pad arasında çok fark olacağını düşünmediğimden öyle pahalı bir tane almayı mantıklı bulamadım.
Tavsiyelerinize açığım, şimdiden teşekkürler.
Attığınız klavye çok güzelmiş onu alabilirim, aynı sitedeki mouse padlere bakarken böyle bir mouse pad’e denk geldim, klavye ile rengi daha uyumlu olur gibi geldi ama teknik özelliklerini bilemiyorum tabi. Sizin attığınız mouse pad’e kıyasla bu nasıldır? Fiyatları benzer. SOKU X2 AKAI - Limited Edition Control MousepadKlavye olarak Türkiye icinde ertesi gun elimde olsun diyorsan bu model var. Elbette yurt disi olarak bir sürü model var. Bu modeli hicbir insanin begenmecegini zannetmiyorum. Wooting mantigindaAkko Mod 007 7th Anv. Limited Edition Mekanik Klavye (Manyetik Switch)
Klavye ürünlerinde iade politikası: Sadece ambalajı açılmamış ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir. Bu ürün grubunda iade koşulları ile ilgili daha fazla bilgi almak için iade politikamıza göz atabilirsiniz. Ürün garantisi: Ürün 2 sene boyunca garanti kapsamındadır. Kullanıcı hatasından...wraithesports.com
Mouse olarak fantazi yapıp Magnezyum kaplama da alabilirsin eline oturacak ise, yoksa Sora/Lamzu 4K modelleri de fiyat avantajından dolayi, Viper V2 Pro ya falan gore daha mantikli.Ninjutso Sora 4K Wireless Mouse
Kargoya verilme süresi: 1 iş günü Mouse ürünlerinde iade politikası: Sadece ambalajı açılmamış ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir. Bu ürün grubunda iade koşulları ile ilgili daha fazla bilgi almak için iade politikamıza göz atabilirsiniz. Ürün garantisi: Ürün 2 sene boyunca garanti...wraithesports.com
Mouse pad konusunda da, butce var iken duzgun bir sey alin. Uzun uzun kullanin.WLmouse Beast X Magnezyum Mouse
Mouse ürünlerinde iade politikası: Sadece ambalajı açılmamış ürünler 14 gün içerisinde iade edilebilir. Bu ürün grubunda iade koşulları ile ilgili daha fazla bilgi almak için iade politikamıza göz atabilirsiniz. Ürün garantisi: Ürün 2 sene boyunca garanti kapsamındadır. Kullanıcı hatasından...wraithesports.com
Speed/Hybrid olmak uzere iki tane secenegi var. QCK ve Ikea padine gore, hybrid almak daha mantıklı.
Markalardan dolayı şüphen olmasin, hepsi yurt disinda oldukca populer, Türkiye de Razer/Logitech fiyatlarina gore daha mantikli, alternatif urunler.
SWAR50 bu da indirim koduAttığınız klavye çok güzelmiş onu alabilirim, aynı sitedeki mouse padlere bakarken böyle bir mouse pad’e denk geldim, klavye ile rengi daha uyumlu olur gibi geldi ama teknik özelliklerini bilemiyorum tabi. Sizin attığınız mouse pad’e kıyasla bu nasıldır? Fiyatları benzer. SOKU X2 AKAI - Limited Edition Control Mousepad
Mouse olarak Beyaz deathadder v3 pro seçeceğim sanırım, mouse’ta bilindik markalara gitmek daha güvenli hissettiriyor. Ama hala karar aşamasındayım.
Yani mouse padin akışkan hissettirmesini tercih ederim, sanırım o ilk attığınız Spirith of Aim’in Speed versiyonu bunun için daha uygun. Kalite olarak farklarını merak etmiştim, fiyatları hemen hemen aynı bu yüzden kalitesi hangisinin daha iyiyse onu tercih etmek isterim. Şimdiye kadar Razer Goliathus kullanıyordum, onda zamanla mouse pad’in bazı bölgelerinde yavaşlama olmaya başlamıştı, bu tüm mousepadlerde yaşanan bir sorun değilse tercihen bunun yaşanmadığı ya da zor yaşandığı bir model çok daha iyi olur.Control odakli bir sey isterseniz, Soku Akai yine mantıklı gibi hic yoktan o fiyata. Fiyatı daha fazlaydi, satilmadigindan dusurmusler sanirsam. Mouse olarak DeathAdder V3 Pro da gayet guzel, hatta Viper V2 Pro/DA V3 Pro ve Soku Akai yanimda duruyor. Sormak istediginiz bir sey var ise, cevaplayabilirim.
Bu klavyenin de önerildiğini gördüm ama klavyenin tarzı çok sıradan duruyor, uzun ömürlü bir şey alacakken göze çarpan bir şey almayı tercih ederim. Performans açısından bu Akko 007 Ani. editiondan daha iyi midir yoksa hemen hemen aynı mı? Performansları benzerse tarz farkı yüzünden aradaki fiyat farkı sorun olmaz.SWAR50 bu da indirim kodu
VGN VXE ATK68 Mekanik Klavye (Manyetik Switch) (L)
Önemli: Eğer Firmware güncellemesi yapmak istiyorsanız, lütfen ürününüz ile uyumlu bir Firmware yüklediğinizden emin olun. (ATK68 veya ATK68 L) Uyumsuz bir firmware güncellemesi sorunlara neden olabilir veya ürünü kullanılamaz duruma getirebilir. Kutudan çıkan ürün, Firmware güncellemesi...wraithesports.com
DeathAdder/Viper’a kıyasla Sora’yı daha iyi yapan nedir mesela? Sora 600 lira kadar daha pahalı onlara kıyasla. Bir de Razer Cobra’yı gördüm şimdi, içerik olarak Deathadder/Viper ile aynı gibi gözüküyor ancak fiyatı çok daha uygun. Onun fiyatının bu kadar uygun olmasının bir sebebi var mı acaba?DeathAdder V3 Pro yu eliniz 18+ ve ergo serisine alisik iseniz, o zaman V3 Pro elinize daha cabuk alisir, daha iyi olur. Ergo sekile alisik degilseniz, ve eliniz yine 17+ ise, Viper V2 Pro oneririm. İlla bilindik marka istemem derseniz, Sora 4K cok daha iyi olur.