12.000 TL monitör tavsiyesi

KeljiX

Hectopat
Daha fazla  
İsteklerimi karşılayabilecek monitörleri önerecek kişiler yanıtlarsa sevinirim.

Mümkünse Amazon'un bizzat sattığı ürünler olursa çok daha iyi olur.
Koşulsuz iade ettikleri için Amazon'dan almak isterim. İlla Amazon değil ama olursa önceliğim o olur.

Mesela aşağıdaki ürün çok hoşuma gitti ama ölü piksel, ghosting gibi sorunlarda iade kabul etmeyeceklerini bildiğim için alamıyorum.

Ryzen 7 7800x3D işlemcim ve RTX 4080 ekran kartım mevcut. 2K veya 4K monitör alacağım.

10.000-12.000 TL arası bütçem var. G-Sync destekli, 144Hz veya üstü, IPS, tercihen GtG ve HDR'a çok takılmasam bile HDR400 destekleyen bir monitör olursa tadından yenmez. Bütçem 4K için düşük kalabilir ama önerilerinize açığım.

Okuyup idrak ettikten sonra yazalım. Sürekli özellikle yazdığım halde aynı şeyler soruluyor ve zaman kaybı oluyor.

Şimdiden teşekkür ederim.

Hiç mi piyasada yok :)

@Saint Lucia hocam senin bir önerin var mı?

Son düzenleme:
Yardımcı olurum elbette.
Fakat bazı eleştirilerim var.
Satıcıyı sadece Amazon yapman öneriyi kısıtlıyor. Zaten ülkemizde Avrupa'ya göre monitör kıtlığı var.
G-Sync destekli alamazsın. G-Sync komplike uyumlu alabilirsin. Bu zaten bu bütçede ki monitörlerin çoğunda olan bir özellik.
GtG ve MPRT olayları yazılandan farklıdır. Reklam değerlerine takılmayın.
HDR olur ama performansı memnun etmeyebilir.
4K-IPS-144Hz o bütçe de imkansız.

Önerilere gelirsek. Baktığın monitör önerimdir ama şu an stokta yok. Konuyu açtığın gün bence direkt almalıydın.
MSI -QD bunu ve Dell 2K bunu değerlendirebilirsin. Amazon'da gönüze takılan monitör varsa bildir yazarım.

Yardımcı olurum elbette.
Satıcıyı sadece Amazon yapman öneriyi kısıtlıyor. Zaten ülkemizde Avrupa'ya göre monitör kıtlığı var.
G-Sync destekli alamazsın. G-Sync komplike uyumlu alabilirsin. Bu zaten bu bütçede ki monitörlerin çoğunda olan bir özellik.

Önerilere gelirsek. Baktığın monitör önerimdir ama şu an stokta yok. Konuyu açtığın gün bence direkt almalıydın.
MSI -QD bunu ve Dell 2K bunu değerlendirebilirsin. Amazon'da gönüze takılan monitör varsa bildir yazarım.
Amazon zorunlu değil dediğim gibi. Güvenilir olması yeterli. Amazon seçmemin sebebi iadede zorluk çıkartmamaları.

İncehesap diye almamıştım. Hem sosyalde hem de diğer forumlarda bayağı başı yanan varmış güvenemedim.

AMD sistemim için elimde gigabyte g27q modeli var. Memnunum güzel monitör. HDR400 var ve hdr gerçekten normal görünümden güzel görünüyor. Özellikle god of war'da bayağı beğenmiştim

Şimdi bu sistem içinde bir monitör almam gerekiyor. Yani bütçe biraz artabilir dediğim gibi en baba 16k ödeyebilirim.

Açıkçası genellikle iş ve video izleme amaçlı kullanıyorum ama oyun oynadığımda da hakkını vermek istiyorum.

4k film dizi için güzel olur diye düşündüm ondan açıkçası istedim.

Bu arada belirtmeyi unutmuşum dahili hoparlör de olursa çok iyi olur. Dediğim gibi oyun haricinde full hoparlör kullanıyorum. Tabii zorunlu değil yine söylüyorum olursa ekstrası olur yani. Yer kaplamıyor diye daha çok hoşuma gidiyor.

Aşağıdaki monitörler sence nasıldır? Veya yukarıdakileri de baz alarak fiyat opsiyonunu da aynı şekilde baz alarak ne önerebilirsin?

Yardımcı olurum elbette.

Hocam sen dönmeyince önerdiğin şu MSI G274QPF QD monitörü aldım.
Satıcı hepsiburadaydı kaçırmayayım dedim.

Yine de daha iyi bir monitör bulabilirsen ve alacağımız yer güvenliyse önerir misin? Satıcı hepsiburada olduğu için rahatlıkla iade edebilirim.

Son düzenleme:
Hocam sen dönmeyince önerdiğin şu MSI G274QPF QD monitörü aldım.
Satıcı hepsiburadaydı kaçırmayayım dedim.

Yine de daha iyi bir monitör bulabilirsen ve alacağımız yer güvenliyse önerir misin? Satıcı Hepsiburada olduğu için rahatlıkla iade edebilirim.

G27Q kullandığın için M27Q önermem. ASUS'a hiç bulaşma. TUF'lar G27Q kalitesinde değiller. M27Q'nun pixel dizelimi BGR formatında olduğu için metinlerde bozulma görebilme ihtimalin var. Bundan dolayı önerim değil.
MSI-QD iyi bir tercih. Forumda önerimdir. Fakat bazı kullanıcıları tatmin etmedi. Fakat sizi tatmin edeceğini düşünüyorum.
Film ve dizi için 31 inç'te uygun olur. Dell G3223D Monitör renk kalitesini bildiğim ve güvendiğim monitördür. Büyük gelirse yapacak bir şey yok elbette.

4K monitör tercihinde şöyle bir handikap var; 144Hz modeller pahalı. Eğer 60/75Hz kullanmak sorun olmayacaksa Philips 288E2UAE/00 Monitör şöyle bir monitör tercih edebilirsin.

G27Q kullandığın için M27Q önermem. ASUS'a hiç bulaşma. TUF'lar G27Q kalitesinde değiller. M27Q'nun pixel dizelimi BGR formatında olduğu için metinlerde bozulma görebilme ihtimalin var. Bundan dolayı önerim değil.
MSI-QD iyi bir tercih. Forumda önerimdir. Fakat bazı kullanıcıları tatmin etmedi. Fakat sizi tatmin edeceğini düşünüyorum.
Film ve dizi için 31 inç'te uygun olur. Dell G3223D Monitör renk kalitesini bildiğim ve güvendiğim monitördür. Büyük gelirse yapacak bir şey yok elbette.

4K monitör tercihinde şöyle bir handikap var; 144Hz modeller pahalı. Eğer 60/75Hz kullanmak sorun olmayacaksa Philips 288E2UAE/00 Monitör şöyle bir monitör tercih edebilirsin.

Şu kampanyayı kaçırmayayım dedim. 4090'a geçtim hocam. Monitörde şimdi geldi. Ölü piksel yok. Birkaç saat sonra ghosting testi yapıcam.

4090 ile 2k sence darboğaz yapar mı? Yoksa direkt iade mi edeyim? Monitör hoşuma gitti onu da belirtmek isterim.

Şu kampanyayı kaçırmayayım dedim. 4090'a geçtim hocam. Monitörde şimdi geldi. Ölü piksel yok. Birkaç saat sonra ghosting testi yapacağım.

4090 ile 2K sence darboğaz yapar mı? Yoksa direkt iade mi edeyim? Monitör hoşuma gitti onu da belirtmek isterim.

Hayır darboğaz olmaz. 2K/240Hz olsaydı daha muazzam olurdu. Fakat uzun ömürlü bir kullanım sunmuş oluyorsun sisteme bu haliyle. İstediğin her oyunu takılmadan oynarsın. Monitörde bir sorun yoksa güle güle kullanın. Diğer özelleştirmeler zamanla oturur. 👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı