12.000 TL on-line UPS önerisi

Makaleler
30
Merhaba, ofiste kullanabileceğim, sürekli olarak ana makineye (ofis bilgisayarı) ve modeme bağlı olacak bir UPS arayışım var. Maksimum 10-12 bin TL'ye kadar çıkabilir bütçe. On-Line UPS olursa iyi olur. Çalışma süresinin uzunluğu da önemli olacak.

Tek bilgisayara mı bağlı olacak?

Online upsler sesli olur biraz haberin olsun. 3000 va bayağı götürür tek bilgisayarı ve modemi. Elektrik kesilince 30 35 dakika diyebilirim. Belki de daha fazla. Çok watt tüketmeyeceği için 45 dakikayı da rahatça geçebilir boştayken.

Olabilir hocam, ben sadece araştırarak daha iyi olduklarını okumuştum. Pek bilgim yok, yanlış bilgi olabilir.
Daha iyi zaten onda hem fikiriz ancak çoğunlukla server sistemleri için tercih edilir.
Yani online UPS ile aynı odada bulunmayacaksan alırsın yoksa katlanılmaz. Pişman olursun aldığına.

Line interactive senin işini fazlasıyla görür.

Peki hocam sağolun. Ek olarak bu süreyi nasıl hesaplayabiliriz? Arkadaşın attığı UPS 2700W, bizim bilgisayar maksimum 300W tüketim yapıyordur modemi hesaba katmadan.

Peki hocam sağolun. Ek olarak bu süreyi nasıl hesaplayabiliriz? Arkadaşın attığı UPS 2700W, bizim bilgisayar maksimum 300W tüketim yapıyordur modemi hesaba katmadan.
300w bile yapmaz boştayken. En fazla 150.

Bu işini görür. 10 dakika açık tutar.

Ek olarak bu süreyi nasıl hesaplayabiliriz?
Bahsi geçen UPS'de 6 adet 9Ah akü var.

Totalde 54Ah kapasite demektir, yani 12v 54 amper çekersen 1 saat dayanır demektir.
Sen 300 watt çekeceksin 12v'da 25 amper eder.

Kayıpları hesaba katmazsak teoride 2 saat dayanır.
Ancak burada kayıp çok fazladır muhtemelen max 1-1,5 saat dayanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…