12 bin TL Elektrogitar önerisi

Njord16

Decapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS PRIME A520M-K - GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X 8GB GDDR6 - AMD Ryzen™5 5500 Soket AM4 4.2 GHz XPG 8GB DDR4 3200MHZ CL16 PC RAM
Elektro gitara başlamak istiyorum. Hh manyetikli olması gerekli sevdiğim türler dahilinde öyle karar verdim. Ibanez grx 20 düşündüğümü söylediğimde insanlar dandik gitar alma kötü falan dediler. Fiyatta aşırıya kaçmadan maksimum 11-12K bandında önerileriniz nelerdir? Gitarla uğraşmayan deneyimi olmayanlar yazmazsa sevinirim.

Sıfır almanı önermem, ikinci el Ibanez rg350 370 veya belki Schecter c6 olabilir. Almadan önce de mağazada bir müddet parmak kaydırırkenki rahatlığını kontrol et.

Hh manyetikli olması gerekli sevdiğim türler dahilinde öyle karar verdim.
Manyetiğin müziğin türleri ile ilgisi yoktur. Tonu veren (sertliği, yumuşaklığı vb... ) amfilerdir. Manyetik HB ise daha az gürültü üretir. Dolayısı ile Bir gitarın üstünde ne tip manyetik olduğu sizin çalacağınız şeyi etkilemez.

Ibanez grx 20 sizin için çok uygun. Fakat orta seviye için değildir. Başka alternatifleriniz varsa "aralarında size ne fark yaratır"? kısmını yorumlayabiliriz.

Ben grx 20 aldığımda diyelim çalmayı öğrendim artık gitarı kullanabiliyorum ileri dönemlerde beni engelleyecek mi giriş seviye olması giriş ve orta seviye olması neyi değiştiriyor onu anlamadım.

birde HH manyetikli bir gitar diğer single manyetikli gitarlara göre tonu daha kuvvetli daha güçlü değil mi daha hacimli o yüzden istiyorum

He yanlış anlamayın beni çok bilmişlik yapmak istemiyorum araştırdığım öğrendiğim kadarıyla söylüyorum bunları.

Son düzenleme:
Ben grx 20 aldığımda diyelim çalmayı öğrendim artık gitarı kullanabiliyorum ileri dönemlerde beni engelleyecek mi giriş seviye olması giriş ve orta seviye olması neyi değiştiriyor onu anlamadım.

Hayır elbette ilerki dönemde sizi engellemez elbette. Düşük kaliteli parçalar ile üretilmiş gitardır. Mesela manyetikler sotok üretimdir. Seymour Duncan, DiMarzio değildir. Bunun sebebi sizin zaten başlangıç aşamasında o kalite elinizde olsa dahi o performansa ulaşamayacak olmanızdan dolayıdır. Ağaç, köprü, eşik , tunnerlar gibi bir çok şey bu skaladadır. Yani boşu boşuna kullanamayacağınız şeye fazla para ödemiyorsunuz.

Diyeceksiniz ki; "-ben orta kalite bir şey alayım bari, ilerde de kullanırım". Evet mantıklı ve kullanabilirsiniz. Ancak başlangıçta alt seviye ve orta seviye kalite farkını anlamayacaksınız, fark edemeyeceksiniz. Daha iyi ses üretemeyeceksiniz.

Orta seviyeye geldiğinizde ise Çalım zevkleriniz değişecek / gelişecek daha farklı gitarlara yönelmek isteyeceksiniz. Elinizde çok iyi bir strat var ama belki telecaster adamı olduğunuza karar vereceksiniz? Bu durumda elinizdeki yine işinize yaramayacak.

birde HH manyetikli bir gitar diğer single manyetikli gitarlara göre tonu daha kuvvetli daha güçlü değil mi daha hacimli o yüzden istiyorum
Hayır değildir.
Single manyetikler çok gürültülü olurlar. Ağır tarzlarda bu yüzden tercih edilmezler.
Humbucker; iki tane single manyetiğin paralel bağlanmış halidir. Bu şekilde daha az gürültülüdür. Dolayısı ile o tip manyetikler daha yumuşaktır denebilir.

Kuvet ve gücü veren amfilerdir. Kaliteli manyetik netliği sağlar.

Peki bana önereceğiniz bir model veya marka var mı ikinci ele yanaşmak istemiyorum.

Hocam bence ben başlangıç seviyesi bir gitar alayım çünkü hayatımda elime enstrümanı bırak flüt bile almış bir insan değilim bir tanıyım bakayım rahat öğrenebileceğim bir giriş seviyesi bir gitar alayım ileri zamanlarda zaten iyi bir gitar alırım alabilirim yani. Ben 17 yaşındayım şimdi bu sene staj parasını biriktirerek alacağım zaten alıp da çalmaya başladıktan sonra ailemde destek çıkar. Zaten çok pahalı fiyatlar 1-2 yıl sonra değiştiririm.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…