Siyah Martı gerçekten çok bilgili birisi onun tavsiyelerini dinleyip beğenmeyen 3 5 kişi çıkar. Ancak ona düz versiyon alma konusunda katılmıyorum Neptune 4 plastik V slot kullanıyor, Neptune 4 Pro çelik tekerlek kullanıyor olması sebebiyle klipper ile yüksek hızlarda oynamalar yapmaya bir tık daha müsait geliyor zaten ikinci elde fiyat farkları neredeyse yok. İnternette çok temiz 2. el Neptune mevcut Ender 3 Pro'yu çalıştırmak için edindiğiniz tecrübeler sayesinde Neptune 4 ile oyuncak gibi oynarsınız. Ender 3 KE ve SE arasında KE modelleri lineer raylı olduğu için yine yüksek hızlarda daha iyi ve daha kararlı çalışacaktır SE modelini o sebeple tavsiye etmem ek olarak Ender 3 Core XZ nin altında yazıcı alıyor olsam Neptune 4 alırdım. Çünkü iyi ve işletmesi ucuz hatta tpu gibi saçma sapan filament basıp bozup ucuza tamir etmek için bir tane almayı düşünüyorum.
Tamamen otomatik yeni makine isterseniz bence Core XZ ve fantazi arıyorsanız Anycubic Kobra 3 (çok piyasası olmadığı için ikinci elde çok ölü fiyatlara bulunabiliyor.) bakabilirsiniz. Anycubic Kobra S1 kullanıcısı olarak söylüyorum Kobra 3 yerine 10-11 bin tl ye ikinci el bir Core XZ tercih ederdim.
A1 mini tablası çok küçük. Büyük tablaya 1 kez ihtiyacınız olur ihtiyacınız olduğunda da işinize yaramayacaktır.