12 bin TL'ye R7 9800x3D için anakart önerisi

Justmelove

Kilopat
Merhaba,

Ryzen 9800x3D işlemcisini almayı düşünüyorum. Bu süreçte indirimde olan ASUS Prime B650M-K anakartını aldım kaçırmayayım diye. Lakin birçok konuda baktım anakart yetersiz-patlar vb gibi olumsuz yorumlarla karşılaştım. Genellikle oyun oynuyorum Valorant - Forza Horizon 5 gibi. Ekstra herhangi bir render işlem yapmıyorum.

Sizce anakartı iade edip farklı bir anakart mı almalıyım? Önerilerinizi ve desteklerizi bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.

Anakart bütçe: 12 bin.

Merhaba,

Ryzen 9800x3D işlemcisini almayı düşünüyorum. Bu süreçte indirimde olan ASUS Prime B650M-K anakartını aldım kaçırmayayım diye. Lakin birçok konuda baktım anakart yetersiz-patlar vb gibi olumsuz yorumlarla karşılaştım. Genellikle oyun oynuyorum Valorant - Forza Horizon 5 gibi. Ekstra herhangi bir render işlem yapmıyorum.

Sizce anakartı iade edip farklı bir anakart mı almalıyım? Önerilerinizi ve desteklerizi bekliyorum teşekkür ederim şimdiden.

ASUS TUF GAMING X670E-PLUS AM5 DDR5 6400 DP 4XM2 USB3.2 AURA RGB 2.5GBIT LAN ATX PCIE 5.0 ANAKART X670E veya X870 modellerine yönelmek çok daha mantıklı olacaktır hocam. Bu ürünü tavsiye ederim, site güvenilirdir ayrıca.

Merhaba,

Anakartınız aslında yeteri ama tabii X serisine yükseltmekte fayda var.

Arkadasin attığı anakartlar gayet güzel.

Desteğinizden dolayı
Anakartınız aslında yeteri ama tabii X serisine yükseltmekte fayda var.

Arkadasin attığı anakartlar gayet güzel.

Aldığım anakartı ileriki süreçte değiştirede bilirim. Bu süreç zarfında bu anakart benim ihtiyacımı karşılar mı? Takacağım ram'ler 6200 veya 6000 Mhz CL30 takmayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim Desteğin için inceleyeceğim

Aldığım anakartı ileriki süreçte değiştirede bilirim. Bu süreç zarfında bu anakart benim ihtiyacımı karşılar mı? Takacağım ram'ler 6200 veya 6000 Mhz CL30 takmayı düşünüyorum.
Evet karşılar. Anakart patlaması falan diye bir şey yok. Overclock veya 7/24 prime95 testi çalıştırmayacaksınız. Günlük kullanımda bir sorun olmaz.

@Justmelove

Pekala, bir sorum daha olacak bu konu özelinde. Verdiğiniz detaylı bilgiler için öncelikle teşekkür ederim. Ben yayın açmayı da düşünüyorum. Bu sorun yaratır mı?

Bir sorun olmaz. Gündelik kullanıma giriyor bunlar. Ne zaman bir sorun olur? İşlemciyi çok uzun süre full yükte tutarsanız anakartın VRM kalitesi ve ısısından kaynaklı sorun yaşarsınız.

Bir sorun olmaz. Gündelik kullanıma giriyor bunlar. Ne zaman bir sorun olur? İşlemciyi çok uzun süre full yükte tutarsanız anakartın VRM kalitesi ve ısısından kaynaklı sorun yaşarsınız.
Harikasınız. Çok minnettarım, teşekkür ederim desteğiniz ve bilgi paylaşımınızdan ötürü. Sağlıcakla kalınız, sevgilerimle

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı